1st Assignment-My 10 Most Significant 1st Time

10:57 AM

My 1st assignment telah diberi oleh mama naufal. Mari kita mulakan:-

1. 1st time naik kapal terbang
Mcm segan plak nak bagi tau. My first time naik flight was last year ke Kota Kinabalu. Dah tua baru nak naik kapal terbang. Itu pon abang belanja. Its never too late.







2. 1st time beranak
Excited but yet menakutkan. My EDD was supposed to be on 8/2/2007. But I was suffered from Gestational Diabetic and have to be delivered earlier. Was in labour room for 12 hours (plz imagine the contraction-too bad, as if i'm dying on that time). Unluckily very poor progress, my baby distress, so i have to undergo the c-sect. I feel so relieved, sebab sakit contraction tu sangatla tak tertahan.


3. 1st time pegi oversea
I've never been to overseas. What a pity kan? But wishing so much i could go in this two years time. Plz pray for me.

4. 1st time dok jauh dgn family
Tak adalah jauh sangat. Masa tu sekolah kat Sek Men Teknik JB. I am Johorean also, but at Kota Tinggi. JB-KT only one and half hour travel je. Tapi sedih la jugak kan. Dok asrama.

5. 1st time menyedari diri ini gemuk
Just before my marriage. Bila fitting baju suma mcm pakai sarung nangka. Very the ketat one. Luckily found yang ok, with my favourite colour. Langsung tak payah buat alter.

6. 1st time keje
Masa tunggu result SPM. Keje kedai baju kat Pasir Gudang (Cindy Trading) Tak tau ler wujud lagi tak tempat tuh. Tapi for only one weeks jer. Dapat la gaji RM50 hinggit. hua hua hua. Mak soh balik kampung sebab mak tak sihat time tuh.

7. 1st time bercinta
Masa form 3 kot. Berkenan sangat kat mamat tuh. Sekali dier propose my good friend la. Frust menonggeng. Pas tu bawak diri...

8. 1st time merasa diri cantik
Masa bila ntah eh...rasanya aku perasan aku mmg cantik hari-hari...hua hua hua.

9. 1st time masuk cinema
Masa umor 18. Tengok citer cina. Tak ingat la citer tuh. Masa ni masa duduk kat Sentul. Tengok kat mana pun dah tak ingat. With my geng matrikulasi. Sebelum tu tak bley tengok sebab my family ni very strict. No wayang, no dating.

P10. 1st time masuk wad spital
Masa nak bersalin my first baby.

Okler mama naufal a.k.a iszan. Lepas ni bleh la tagged aku lagi yer

You Might Also Like

2 comments

  1. good..ticer bg 9 markah :P..waaa..ko sorang je yang RELA di tag lg mila..aku rasa la..haha..siap pelawa2 lg tu..baguih2..lenkali aku dpt esaimen lain mmg aku pass kat ko..haha

    ReplyDelete
  2. mamanurins to isz
    aku memang suka di tagged.sila lah invite aku lg

    ReplyDelete