Mini Garden Part 3

2:56 PM



Aku tak tau kalau aku boleh panggil ini ladang anggur or not. Mula-mula aku agak ragu-ragu kalau abang nak tanam anggur depan rumah. Aku dapat membayangkan rumah aku akan semak dipenuhi dengan daun anggur yang menjalar. Dan buah anggur yang tak tau masam atau manisnya. I really doubt if he can ever do that.

Tapi aku lebih rela kalau dier berkebun daripada dia membuat perkara-perkara lain yang aku x pasti apa. So, sebagai penghargaan aku pun cuba menyelami minat barunya ini. Memang amat menakjubkan. His first attempt dah berjaya. Tu baru first attempt, not to say yang besar-besaran lagi.

Aku jatuh cinta dengan hasil tangan abang.

P/S: Credit to Ladang Anggur Bukit Kapar

Frankly speaking, aku memang suka hasil kerja tangan nyer.







You Might Also Like

3 comments

  1. wah.. Mila..
    bestnya ada mini garden kat rumah..
    rumah intan semua bersimen. takde tanah. tanam pokok cuma dlm pasu je..

    ReplyDelete
  2. intan, thanks for viewing my blog. Mini garden tu dah xder pokok lain dah... semuanya dah jadi pokok anggur dalam pasu. Kot-kot teringin nak makan anggur malaysia datangla rumah. tapi tunggu berbuah setahun-dua lgi yer

    ReplyDelete
  3. wah...nice garden
    kalau paint wall yg kat belakang 'pangkin' tu , rasanya lebih ummpph...

    ReplyDelete