Sawang Dah Buang

11:32 PM

Saat aku menaip entry ni, aku tengah menonton Astro Awani mengenai Pilihanraya Kecil Permatang Pauh. Seperti yang aku jangka, DSAI menang. Cuma yang aku tidak menjangka majoritinya agak banyak. Tak perlu la aku komen pasal politik kat sini. Karang emosi pulak!

Memang lama sungguh aku tak update blog. Bak kata iszan blog aku dah bersawang. Adik ipar aku pun dah bosan tengok menu Chilli Crab aku berulang-ulang. Ha ha ha. Aku terlalu sibuk dengan pembukaan kedai Vantage milik boss aku. Aku berhempas pulas menguruskan hal-hal setting up kedai tu, macam kedai tu aku yang punya. Kadang-kadang aku terberangan kedai tu aku punya. Kalau la jd kenyataan....



19-08-2008


It was my birthday. X menyempat aku nak becerita. Hari yang biasa-biasa aje. But midnight tu abang wished me happy birthday. Masa tu aku dah tidur. Memang letih sangat. Siang tu nothing yang special. Ajak abang makan tengahari, tapi abang menolak sebab he got something on dengan office mate dia. Katanya nak pergi usha computer dekat Low Yat. Frust juga. Selalunya kalau birthday aku, memang abang akan minta cuti dan we all akan pergi jalan-jalan and have special lunch at special place. So, tengahari tu aku tak makan pun. Hmm...


Dah ler hari tu aku agak sibuk. No wish from anybody. I am quite sad. My bosses pun seem to forget my birthday. Argh...malas nak fikir la. So i decide to balik rumah awal. I am doing something to cheer myself up. I plan to cook. So on my way back to my house, aku singgah pasaraya kat area umah aku tu. Aku beli ikan cencaru, daun pisang & cendawan. Aku buat ikan bakar. Semangat gila nak try aku nyer grill yang aku beli kat ikea. Best gila pakai grill tu. Langsung x melekat. And the daun pisang smell very nice. Menyelerakan.

Masa aku tengah masak tu, abang balik umah. Awal pula dia balik. So aku pun kelam kabut la masak. Sebab aku dh janji dengan abang nak goreng keropok and bancuh air teh. We want to lepak kat garden chair. Lama sungguh we all tak lepak situ. So bila dah settle aku goreng keropok, aku nak letak keropok tu dekat dining table. What a shock!

I saw a plastic bag,with a paper pasted on top of it! Saying

‘HEPI B’DAY SAYANG
HEPI B’DAY SAYANG
HEPI B’DAY SAYANG
THIS PRESENT IS 4 U’

I am almost broke into tears. I was touched. I thought no surprise for me. Then I stop everything.I forgot about the keropok, forgot about the tea & forgot about to lepak! I just opened up the plastic bag and saw a box. It was a handphone!

I am so happy. Got a new handphone. Sebenarnya aku selalu komplen dekat abang pasal handphone tu. Susah sangat nak tekan keypadnya. Dah x besh dah. Anyway handphone tu dah banyak kali jatuh berderai. Nurin pun selalu sangat main handphone aku tu.Nak beli handphone sendiri aku tak ada bajet. Sayang duit. Dari beli handphone baik aku beli baju. Since alignment aku dah lari ni, memang kene tukar wardrobe. Benci laaaaaaaaaaaa.Anyway tak perrrrr. Aku tengah happy sangat ni sebab handphone dah upgrade. I don’t care about the model. So long aku boleh makes call, SMSes, take picture...dah kira ok la tuh! Tapi hadiah yang abang bagi memang melebihi dari apa yang aku mahu.



Thanks Abang! Loves u sooooo much.

You Might Also Like

2 comments

  1. Happy belated birthday ye...suke lah tu dapat h/p baru erk!!...jeles nih...hiksss

    ReplyDelete
  2. tq umie.tu la besh sgt nih!sampai ari ni senyum x abis.hua hua hua

    ReplyDelete