Rindunya Nak Blogging

11:13 AM

Dah lama betul aku tak menaip kat blog hijau ni. Bz dan buat buat bz.Mood nak blogging tak sampai lagi. Tapi hari ni rasa membuak-buak pulak nak blogging. I miss blogging. First of all nak say sorry to my fellow friends, virtual friends & families, for ignoring this blog for quite a while. Iszan mungkin dah fed up nk tagged aku, sebab tagged ko aku xjawab. Sorry my dear friend! So many things happened that makes me a quiet person (ah …haaa).

Don’t know how to start. But believe me; I am trying to delete few memories that make me uncomfortable.

Sad…yes… I am sad.

Happy…yes also…because my husband is always with me during my dark days.

At least I know he supported my decision.

Enough is enough.

Bak kata my hubby, kata teman nya…

"Kadang2 Allah sembunyikan matahari.. Dia datangkan petir dan kilat.. kita menangis dan tertanya-tanya, kemana hilangnya sinar.. Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi.."

Perumpamaan itu sangat benar. Kerana aku gembira sekarang. Kerja baru & rumah berwajah baru bersama anak-anak2 yang sedang membesar.

Nurin sudah pandai bercakap. Ada saja gelagatnya. Kadang-kadang buat aku ketawa, ada masa juga buat aku marah. Dia sangat comel pada pandangan mataku. Dia juga nakal & menghiburkan. Suka sangat mengusik adik dan kami juga. Boleh diajak bercakap & menyanyi.

Alya sudah bertatih berjalan. Dua tiga tapak dier terduduk. Mula-mula Nurin nak berjalan begitu juga. Umur Nurin 11 bulan dia sudah boleh berjalan, harap-harap Alya pun sama. Tapi aku tak memaksa. Kerana lain budak lain perkembangannya. Kegemaran sekarang memanjat tangga. Kalau rumah aku, tak bimbang sangat, sebab kami dah memasang pagar. Kalau rumah babysitter memang akak tu kata, dia suka sangat panjat. Kalau kita ambil dia boleh mengamuk, hangin satu badan. Rumah mama tok dia pun macam tu juga. Kadang-kadang aku dah penat nak marah, aku biar aje. Tu diaaaaaaaaa…sampai atas bilik dia boleh naik.

Rindu pula mama kat Nurin & Alya

Untuk perkembangan anak-anakku, silalah ke blog uncle don (kitaorg laki bini tak sempat nk update)

You Might Also Like

2 comments

  1. akhirnya.....yang ditunggu2 sudah tiba. jeng jeng jeng

    ReplyDelete
  2. hiii sis dearie,
    interested to make pre-order for Coach handbags @ their accessories???pls drop by at our store to get more info.closing date on 31st

    c u there ;)

    ReplyDelete