Pagi yang Jelek

5:31 PM

Pagi ni aku terbangun lambat. Celik-celik mata jer tengok jam dah kul 7.10am. Tengok kat luar cam gelap aje…mana tak gelapnya…hubby baru tinted tingkap umah. Siang ker malam ker…gelap nya serupa jer. Tu la sebabnya aku asyik bangun lambat jer skang ni…(salahkan tinted plak eh). Karang nanti hubby bukak balik baru tau. Huhuhuhu…


Penat dok merayu hubby aku antar gi keje…Aku malas ler nak drive…tau jer la area office aku nih…kalau dah lambat macam ni sure smpi lambatttttttt punya. Tapi hubby kata dia tak leh masuk lambat. Ada audit ruang pagi ni. Hmmm..muka seposen jer aku trus siap-siap.

Kan betul….aku kene drive sendiri. Hujan renyai sepanjang jalan…Naisb baik anak-anak baik jer ari ni. Tak der yang tarik-tarik kain aku. Tak der dengar Nurin merengek-rengek cakap “Nak Mama…Nak Mama ajer” . Aku tau dah dialog dia nih. Terutamanya pagi Isnin. Atau bila cuti panjang.

Orang KL ni ni mmg jakun btul dengan ujan. Baik ujan renyai, ujan lebat, ujan panas…Blom lagi ujan batu kan…jem memanjang. Bosan la mcmni. Aku gerak dari umah kul 8.05 pagi…tau aku sampi office kul braper…
cuba teka…

teka laaaaa…


tekaaaa


………………………


………………………


Kul 10.05 pagi….


Memang maki hamun aku dalam keta. Dah ler kat LDP nak masuk NKVE jem kemain lagi kat Puchong Utama. Pastu dah masuk NKVE kat USJ ingat jem sikit-sikit jer.Sekali tengok papan tanda kat ITIS kata traffic perlahan di susur keluar ke Subang. Waaaaa….ini sudah mengundang marah ni…JEM KAW KAW PUNYA…geRAM SEHHHHHHHHHH !

@#$%^&*()_+

Dahler kete aku ni manual. Lebih 2 jam aku dok main clutch, gear n brek…penatnyaaaaa….


Sampai opis plak bos dah masuk.


Selalu kul 8.20am aku dh tercongok. Ni kira mcm bersalah nak mampos ler dating opis kol sepuloh. Tapi dengan selamba aje…aku buat air tok bosss…pastu aku cakap..
“Sorry boss, traffic very very very bad today. It took me more than two hours to reach office”
Then aku goreng ler macam-macam, macam masak nasi goreng tuh..letak ayam, letak mixed vege. Letak cili bla bla bla. Nasib baik sedap…And its true pon. Memang genuine…


Then aku starts keje as usual…


Tapi boss x marah pon. Dia faham.Thank you boss.

You Might Also Like

3 comments

  1. 2 la lain kali kalau nak abg hantar ma g keje kena bangun awal skit ehhhh.... kalau x drive kete sendiri la.....

    ReplyDelete
  2. huhuhuhuhuhu....orait dear...nxt time sure ma cepatttttttt siap

    ReplyDelete
  3. hahahaha...
    kalo da jam tuh mmg biasa la beb..
    apa nak heran..

    tp time kena 2 jam tuh mmg..
    giler ar kalo duk men clutch jer..
    wakakakkaa..

    ReplyDelete