Sabtu 22.03.2009

4:49 PM

Aku sebenarnya agak penat hari ni. Mengantuk pun ye juga. Malam tadi menunggu my hubby balik dari pertemuannya dengan long-lost sibling.(walaupon aku menunggu sambil tido) huhuhuhu. Asik terjaga sebab my other room-mate (Nurin) dok tergaru sana sini. Malam ni kita cari ubat untuk Nurin ye bang…Hari tu aku bubuh minyak gamat, baik juga. Tapi ntah kali ni makin menjadi-jadi pula. Si Nurin plak makin asyik menggaru. Syok sangat agaknya. Pernah satu malam tu aku dok menggarukan untuk dia “ma garuk sini ma, sini ma…” wahh…….ini sudah lebey!

Semalam hubby gi lepak ngan forummers bikers. Aku bagi chance sebab dah lama dia tak bersosial dengan kawan-kawan. Al-maklum anak-anak masih kecik, mana sempat kan. Lain la kalau dia tinggalkan pembantu tuk aku…Tapi since Nurin & Alya dah membesar sikit, aku pun tak kisah la. Pagi semalam hubby kul 9 dah kuar. Aku mandikan anak-anak, dress them up, make-up sikit walaupon terpaksa berlari kejar sana kejar sini. Sebab these two girls mmg cheeky sangat. Time nak pakai diapers dengan baju mesti nak aku kejar diaorg satu rumah…nak soh mama dia exercise agaknya…hahahha…aku pon memang tak pernah exercise. Then I took them downstairs. Bagi diaorg makan breakfast. Hubby belikan roti telur just before he went out. Aku yang kirim sebab aku tau Nurin dan Alya suka. Aku cecah kari pon Nurin nk cecah kari juga. Lepas tu “pedas ma..pedas”…jap gi “nak air ma…air”. Aku ni malas nak menyekat dia makan. Selagi dia rasa boleh tahan pedas tu…makan la…Alya pulak makan pastu menyepah-nyepah bawah meja…aisey…

Pastu aku siapkan laundry, lipat kain and all housework yang pending….Nurin dengan Alya dok main basikal diaorang. Tapi yg tak syoknya diaorang asik nak bergaduh aje. Si adik nak main basikal, kakak dia pulak sibuk nak basikal adik. Dah sah sah aku belikan sorang satu. Tapi si kakak ni kan….eiii..geram juga aku dibuatnya. Adik plak memang tak leh nk mengalah. Dia memang suka berebut. I can see that Alya is a bit fiercer than kakak. Dia memang akan fight sampai dapat. No matter what. Lepas tu dia cry out loud dan menjerit-jerit. Sudahnya aku pulak yang jadi tarzan dok marah kakak and adik. Both will cry of course.

At 12 aku bring them up to sleep. Make susu for them and tepuk2 adik…as usual both of them would gaduh-gaduh, and aku as usual marah both of them. Pastu aku soh diaorang tido. Aku cakap kalau nak jalan gi umah atok…suma kena tido. Lepas aku marah…baru la aku tengok kakak pejam mata, adik dok golek-golek kat port dia. Then I heard them snoring pelan-pelan. Huhuhuhuu…


Lepas tu aku turun, cook chicken porridge + mixed vege. Then pack things up for the two girls. Aku sambung kemas umah and sambung yang tertangguh tadi. Later bila diaorang bangun baru aku bertolak gi Bangi, umah ibu mertuaku. Kat sana aku relaks sket. Nurin dan Alya main-main dengan atok, ma tok ngan mak su nya. Sempat juga la nap few minutes…Huhuhuhuhu…

You Might Also Like

3 comments

  1. bile lagi nak train badan jaga anak dua 2....hihihi...

    ReplyDelete
  2. wakakaka...
    mama nurin duk xcercise terbaik punyer..
    yerla..asik xcercise mlm2 je dgn laki ko..
    xcercise siang la plak dgn anak2 ko..
    wakakakakakaka!!!

    p/s:cara penulisan ko mmg klakar la..
    leh ganti nabil woo..terbahak2 aku..

    ReplyDelete
  3. yg baca pun dah terase penat hahahah but really enjoy ur story ... sronokkk hehehe

    Mas .....

    ReplyDelete