Selamat Hari Raya

12:18 PM

Lambatnya aku wish selamat hari raya kan. Sebenarnya dah lama nk wish ever since belum raya lagi. Tapi sangat sibuk dengan keje opis dan yang sewaktu dengannya. Skang ni ada masa sikit sebab keje urgent suma dah siap except closing for Sept account. Takper…esok masih ada. Ikut dateline 7hb every month. Lepas ni aku continue la balik semula.

Raya tahun ni seronok sangat. Kenapa agaknya aku seronok yer..sebab dapat berlama-lama kat umah mak tersayang. Rinduuuu kat mak. Raya pertama turn aku beraya dengan kuarga mertua kat Gemencheh (belah mama). So sehari sebelum raya kitaorg dah berkonvoi dua kete. Aku drive satu kete hubby drive satu lg keta. So all the way long Puchong-Bangi- Gemencheh-Kota Tinggi…aku laki bini drive kete asing-asing.

Penat memang yer…tapi seronok sebab gi beraya. Raya pertama kat Gemencheh tu ada lebih kurang 10 buah rumah dr pagi raya sampai malam. Fuhh….over eat betul aku. The next day plak balik Johor bersama-sama kuarga mertua tapi beraya kat Kg Perak Machap (umah aunties belah mak aku) dulu . Janji ngan abang2 kat tol Machap. Pastu berkonvoi 1 van 3 kete ke situ. 1 van tu emak, kuarga abg Ami 5 org, Aisyah & Zul (adik aku) . 1 keta aku, nurin, alya dan atie (adik ipar), 2nd car Hubby, mak &ayah mertua. 3rd car abg Ali satu family. Dapat jumpa mak n part of the family kat situ seronok sangat. Tapi dapat beraya 4 buah umah aje sebab we all dah penat.

Malam tu aku, hubby n kids teman kuarga mertua tido di hotel kat Desaru.

3rd raya baru balik Kota Tinggi. Kebetulan umah penuh saudara mara. Kakak aku plak dah balik umah in-law dier so aku jd ketua chef plak ari tuh. Mak lak sibuk melayan tetamu. Lagipon nk bg dier break kejap. Main arah-arah aje…he he he.Syok jugak. Tapi aku ler yg kene cook. Belasah aje masak. Sekali masak sup satu periuk besar beb. Macam nak kenduri. Nasib baik Kak Fiza (abg Ami wife) and Aisyah tolong. My kids pon x kacau sebab diaorg with hubby and in-law family kat Desaru. It’s a tiring day. Petang tu Din (Hubby’s brother) datang pick up my in-laws balik umah dier kat JB. But later then they check-in to Austin Hill Resort…We all follow juga tapi late evening. Malam tu beraya umah Din and umah Kak Chik…syoknyer raya…

Banyak juga snap gambar. Tapi malasnya nk upload….


You Might Also Like

1 comments

  1. Mil,

    SELAMAT HARI RAYA ..

    Biler open house sayang ...

    ReplyDelete