My Bed Companion (18 SX)

11:46 PM

Bosan betul malam ni. 

My bed companion having supper outside with his brother & sister in law. Tak kisah pon sebab selalunya waktu macam ni aku memang dah lena diulit intan. Tapi malam ni macam tak bley nak tido pulak. Apsal eh? Sebab tengah expecting guest kot?Agaknya la..

Hmmm...on ym td. Chat dengan coursemate masa blaja kat UPM dulu. Tengah syok2 chat tetiba dia ilang plak. Marah aku kot sebab aku cakap tak sabar nak tengok dia bersanding kat hotel. Celuparnya mulut aku ni. Aku nak bergurau aje ni. Tapi tak kene pulak pada tempatnya.

Kalau dia terbaca blog aku ni, aku nak minta maaf sebab terkasar bahasa. Apsal tak mintak maaf kat ym tu jer kan? Malu pulak nak ym minta maaf. Ego. Malu la.

Tak Pergi Pon

10:22 AM

Tak pergi pon interbiu tu. Setelah berdiskusi dengan hubby, di a lebih suka aku keje kat Cyberjaya. Alasannya senang. Dekat dan flexible hour. Yang penting tak menyusahkan dia antar amik gi keje. Aku pon macam tak best je nak gi. Short notice sangat interview tuh. Hurmm...

Pagi ni sempat buat breakfast nasi goreng kampong.Tak pedas pon.

Tetiba rindu kat adik aku Zul. Telepon tak dapat2. Sibuk agaknya.

Jawatan Pegawai Kewangan UM (Kontrak)

1:10 PM

Pagi tadi bukak mail box. Dapat email dari Universiti Malaya untuk jawatan Pegawai Kewangan. Pukul 9 esok. Contemplating nak pergi atau tak. Dah seronok kerja sini. Malas pulak nak meredah jem pagi-pagi. Humm...baru temuduga. Belum tentu dapat lagi. Dah fikir bukan-bukan?

Memang satu masa aku nak sangat kerja kerajaan. Antara sebab musababnya:-

1. Secure
2. Relaks sikit kot!
3. Benefits
4. Cuti banyakkkkkkk

Ini sebab aku tengok laki aku and my family in law. Suma kerja kerajaan.

Tapi:-

1. UM ni jauh sangat kat PJ tu haa...aku memang allergic drive jem macam tu.
2. Jawatan kontrak (bila pulak nk absorb jadi permanent?)
3. Boss kat sana macamana agaknya. Kat sini aku tak yah mengadap bos ari-ari. Suma on line aje. Communicate benda yang patut-patut aje. Setahu aku government staff yang senior suka buli junior staff (wallahuaklam) tak tahu la pula saya!

Aku rasa macam nak pergi jugak. Nak test market.Aci tak??

Hot News

3:17 PM

Nurin Hidayatullah
1. She is three (3) years old now.
2. Bila kita tanya "berapa umur kakak?" Her answer would be "5 tahun".
3. Is undergoing potty training now. Its almost a week since last Satuday. I can say that she is under control. The teacher also supporting her training @ school
4. Everyday must watch Upin Ipin Geng (at least once a day)
5. I bought her mini compact powder natural (J&J) and a comb. Suka sangat main make-up aku sampai aku sanggup tak make up langsung bila kuar dengan dia
6. Cakap petah sangat...
7. During weekend, I always tease her to go to school. She replied "Tak nak school. Kakak nak sarapan kat luar" Luar meaning kat our garden which we did it almost during weekend.

Nurin Alya Fatihah
1. She is two(2) years old
2. Can speak a bit but sometimes hardly to understand her message
3. Is cepat tangan. Pantang biarkan apa-apa mesti dia kacau punya
4. The teacher said she is Kaki Buli. Mangsa utamanya ialah Kakak Nurin
5. Same kind like her sister. Everything Nurin got, she must also have. If not, the world would turn all around.
6. Got a bf already..huhu. The teacher adores her so much.

Papanurins
1. Got new hobby-fishing. Sapa yang mempengaruhi pon aku tak tahu. But can say that all my male sibling love to fish.
2. Is forever love the cooking tv show and always control the kitchen especially groceries shopping
3. Got new professional membership for internal auditing
4. Is sexiest than ever
5. Put on weight (especially at his tummy and face)
6. Is sweeeeeeeeeeeeeeet all the time

Mamanurins
1.Is always fall sick. This week has been visiting the clinic for two (2) times
2. Almost diagnosed with athsma
3. Got new interest-read interior articles/magazine
4. Eat at least an orange a day

Masih Bermimpi

3:10 PM

Tajuk tak de kena mengena langsung. Tadi aku n 2 opis mate pergi visit show room. Walaweh..its really a dream house. The moment I open the show room's door, I felt like fainting. Like the interior sooooooo much.Off topic!
Dah lama betul tak updates blog. Dah masuk new year pon. Hmm..tak tau pulak nak updates apa...buat point form aci tak? Ada bad new & good news sepanjang 2009. Tapi yang paling significant adalah seperti dibawah (ayat skema)

New Job (again)
1. Commence on 1st December 2009.
2. Pilih job ni sebab dekat dengan rumah.Taman Amanputra-Cyberjaya (18km only).
3. Masuk pukul 9.30am-6.00pm. Kuar umah selalunya pukul 9.15-9.30am. Tapi most of the time i reach office at 9.40-9.45am. Balik pon selalu average pukul 6.20pm. Tapi reach home selalunya before 7pm.
4. Kul 7.40-8.00am send the kids to nursery. Back home to cook except Wed & Fri (got night market-no need to cook). Tapi selalu jugak ponteng kalau tak berapa nak sihat cum malas.Bawak bekal gi opis-save budget.
5. Keje focus on account & finance saja. Ada 3 companies to manage. Do everything. The only finance people in Malaysia office. Report direct to Pakistan office.
6. Can say everyday is very tight. Every week got dateline. Nak facebooking pon pagi-pagi aje. Kul 1 dah start reporting/ communicating with Pakistan office
7. So far, dah sebulan kat sini, aku rasa best la. Happy. No politic. No badmouthing.

Kepulangan Emak ke-Rahmatullah
1. She passed away on 21st Dec 2009. A week before Hari Raya Aidil Adha.
2. Semoga roh almarhumah dicucuri rahmat. Al-Fatihah...

Bila tiba 2010 rasa macam cepat sangat. Usia pon dah meningkat. Ramai juga yg bertanya bila nak menambah anak. Belum lagi kot.Tapi tak lama lagi aku dapat dua orang anak buah.Meriah laaa kuarga mama tok & papa tok nanti.