Jawatan Pegawai Kewangan UM (Kontrak)

1:10 PM

Pagi tadi bukak mail box. Dapat email dari Universiti Malaya untuk jawatan Pegawai Kewangan. Pukul 9 esok. Contemplating nak pergi atau tak. Dah seronok kerja sini. Malas pulak nak meredah jem pagi-pagi. Humm...baru temuduga. Belum tentu dapat lagi. Dah fikir bukan-bukan?

Memang satu masa aku nak sangat kerja kerajaan. Antara sebab musababnya:-

1. Secure
2. Relaks sikit kot!
3. Benefits
4. Cuti banyakkkkkkk

Ini sebab aku tengok laki aku and my family in law. Suma kerja kerajaan.

Tapi:-

1. UM ni jauh sangat kat PJ tu haa...aku memang allergic drive jem macam tu.
2. Jawatan kontrak (bila pulak nk absorb jadi permanent?)
3. Boss kat sana macamana agaknya. Kat sini aku tak yah mengadap bos ari-ari. Suma on line aje. Communicate benda yang patut-patut aje. Setahu aku government staff yang senior suka buli junior staff (wallahuaklam) tak tahu la pula saya!

Aku rasa macam nak pergi jugak. Nak test market.Aci tak??

You Might Also Like

0 comments