Selamat Datang 2014

11:04 PM

Bertambah lagi satu tahun. Azam tahun baru saya?

Mengimbas kembali tahun 2013. Terlalu banyak suka duka. Kebanyakannya tercatat di blog ini. Untuk 2014, saya mahu terus aktif berblogging. Mahu menjana income saya dengan Shaklee lebih agresif. Untuk 2014, saya mahu pendapatan saya 5 angka setiap bulan. Mahu menjayakan bisnes partner dalam organisasi saya. Ingin pergi ke Masjidil Haram dan Masjid Nabawi, in shaa Allah.

Yang penting saya sentiasa upgrade diri  ke arah husnul khotimah. Jaga perbuatan, pemikiran, hubungan dengan Allah dan hubungan dengan manusia. Tujuan hidup ini sudah tentulah untuk mengenal Allah. Sudah bersediakah kita untuk menemuiNya.

Ya Allah, bantulah aku untuk mengingatiMu, Tolonglah aku untuk mensyukuri segala nikmatMu dan memperbaiki segala ibadah dan pengabdianku (kepada ALLAH)

 Call/whatapps/sms: 019 2250752
Email : normila.muhamad@gmail.com
Add FB: https://www.facebook.com/normila.muhamad
Like Fan Page: https://www.facebook.com/MamanurinsVitaminShop
Blog Urus Akaun Bisnes Kecil:  www.normilamuhamad.blogspot.com

*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

minyak omega-3

Promosi Omega Guard

12:08 PM

Offer omega guard memang awesome. Untuk yang ada masalah darah tinggi, masalah sendi, kolestrol tinggi, berat badan berlebihan, lelah/asma, allergy, untuk anak bijak pandai sesuai sangat lah tu ambil omega guard.

Mengandungi DHA dan EPA. Minyak ikan laut dalam yang melalui 3 kali penyulingan. Selamat dan semulajadi.



9 hari lagi!!!! Beli 6 percuma 1. Atau beli 1, 2, 3 dengan harga yang istimewa.

Call/whatapps/sms: 019 2250752
 Email : normila.muhamad@gmail.com 
Add FB: https://www.facebook.com/normila.muhamad
Like Fan Page: https://www.facebook.com/MamanurinsVitaminShop
Blog: www.mamanurins.blogspot.com

 *Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

mengurangkan keguguran rambut

Prosante: Untuk Rambut Sihat dan Menawan

11:48 AM

Teks: Panduan Nutrisi
Foto: Normila Muhamad

Sebagaimana kita memotong, mewarna dan mendandan, rambut kita mencerminkan mood kita, aktiviti dan sentiasa berevolusi tentang diri kita. Lelaki seperti juga wanita mengalami kerosakan rambut.  Manakala 50% dari lelaki akan mengalami masalah berkaitan penipisan rambut dalam hidup mereka, 40% wanita juga akan mengalami tanda ketara masalah berkaitan penipisan rambut pada umur 35 tahun.

Rambut setiap orang akan sentiasa mengalami kerosakan disebabkan oleh diet yang tidak baik, kurang nutrisi,  proses kimia (mewarna,  keriting dan meluruskan rambut), ditambah pula dengan stres kehidupan yang meningkat dan kekangan masa.
Akhirnya,  Prosante dari Shaklee memberi penyelesaian kepada dua masalah biasa rambut: kerosakan dan penipisan yang berkaitan.



Untuk jangkamasa hampir setengah abad, Shaklee telah menerajui dunia saintifik dalam memahami bagaimana untuk menyuburkan tubuh dan kulit kita. Kini, kepakaran yang tiada bandingannya telah diaplikasikan kepada penjagaan rambut, dengan satu pendekatan yang eksklusif dan semulajadi,  untuk menangani punca masalah rambut: kulit kepala.

Ujian klinikal yang meluas telah menunjukkan sistem penjagaan rambut Prosante secara semulajadi mengurangkan kehilangan rambut sewaktu bersikat, meningkatkan ketebalan, mengurangkan kerosakan untuk semua jenis rambut.  Sistem Prosante tidak menanggalkan atau mengeringkan rambut anda dan sebenarnya membantu rambut mengekalkan kelembapan dan melawan kerosakan.  Keputusannya adalah rambut yang menawan, berseri, cantik dan sihat.


bioflavonoid

SR Vitamin C Shaklee Murah?

5:05 PM

Vitamin Shaklee yang sentiasa laris tak lapuk dek hujan, tak lekang dek panas ialah vitamin yang paling basic iaitu Vitamin C. Mengapa?


SR Vita-C Plus

1. Hanya mengandungi 100% bahan semulajadi

2. Ia merupakan ekstrak daripada kanji jagung (“sumber semulajadi vitamin C”)

3. Vitamin yang dihasilkan menyerupai molekul yang sama dalam buah sitrus

4. Mengandungi 120mg bioflavonoids yang mana ianya meningkatkan lagi fungsi vitamin C-mencegah pengoksidaan Vitamin C di dalam badan

5. Mengawal kolesterol sihat

6. Istimewanya SR Vita-C Plus Shaklee. Sebiji SR Vita-C Plus bersamaan 5 jam. Sejam seperti memakan 1 ½ biji oren

Kenapa perlu vitamin C

1. Mencegah jangkitan dan selesema

2. Antioksida kuat

3. Antipenuaan, melawan radikal bebas

4. Mengurangkan kerosakan badan akibat bahan kimia dan toksik

5. Pembesaran dan membaiki tisu

6. Diperlukan untuk penghasilan kolagen dan protein yang penting untuk
  • Kulit
  • Tendon
  • Ligament
  • Salur darah
Bila saya terangkan kepada kawan-kawan dan kaum keluarga, mereka dah suka sangat la vitamin C Shaklee ni, tapi bila cerita pasal harga, nanti dulu la, nak fikir dulu la, nak survey yang lain dulu, macam-macam jawapan . Saya bukan mahu memaksa, tapi saya belum habis cerita lagi.

Harga nya sangat berpatutan. Tak sampai pun RM80. Boleh tahan sehingga 6 bulan sebab dalam tu ada 180 biji. Cuba buat kiraan? Kurang dari RM0.50. Mahal lagi kopi secawan. Bila saya terangkan manfaat, faedah dan akhirnya harga, memang berebut-berebut mereka beli. Tak hairanlah SR Vita-C Plus ni laris di pasaran. Alhamdulillah.

Sebenarnya, mereka bukan tak mahu tapi mereka tak tahu. Jadi, inilah tugas pengedar macam kami ini untuk ‘educate’ orang ramai. Seronok bila orang yang kita sayang sihat.

Salam sayang untuk semua.

Call/whatapps/sms: 019 2250752
Email : normila.muhamad@gmail.com
Add FB: https://www.facebook.com/normila.muhamad
Like Fan Page: https://www.facebook.com/MamanurinsVitaminShop 
Blog Urus Akaun Bisnes Kecil:  www.normilamuhamad.blogspot.com

*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit




bubur nasi bersama sup ayam

Diari Suri

9:03 AM

Gelagat anak saya Nurin di pagi hari.

"Mama, nak bubur macam semalam?"

"Mama, nak teh o cicah biskut"


Bila imbas kembali, betul-betul macam saya. Suka teh o panas bila demam dan bubur memang pasti hingga ke saat ini.

Usai Subuh, saya mandikan anak-anak. Walaupun Nurin masih demam, tapi dia tetap ceria. Masih berselera makan, masih mahu minum air walaupun perlu diingatkan dan kadang-kadang perlu dipaksa. Tidak membimbangkan in shaa Allah. Alya pula manjanya melebihi kakaknya yang demam. Saya layankan sahaja walaupun naik angin. Menjadi suri di rumah memang mengajar erti kesabaran luar biasa.

I ♥ my life.


chewable vita c

Nurin dan NutriFeron

4:05 PM

Nurin menolak sebarang ubat-ubatan ketika demam kecuali NutriFeron.

Vitamin C dan Performance Drink dia tak mahu. Penat juga mama pujuk. Diam tak diam mama cairkan Chewable Vite-C dengan sedikit air, dan masukkan dalam air NutriFeron dia. Bila kejutkan dia untuk minum air seketika tadi boleh dia kata,

"Rasa vitamin C la mama"

Oh anakku. Bijaknya kamu. Macam mana dia boleh rasa tu?

Cerita dia demam boleh baca di sini ya.

Untungnya Bekerja Dari Rumah: Anak Demam


Call/whatapps/sms: 019 2250752
Email : normila.muhamad@gmail.com
Add FB: https://www.facebook.com/normila.muhamad
Like Fan Page: https://www.facebook.com/MamanurinsVitaminShop
log Urus Akaun Bisnes Kecil:  www.normilamuhamad.blogspot.com

 *Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Set Kesuburan untuk Lelaki

8:00 PM

Teks: Normila Muhamad
Foto: Carian Google
Saya sedia maklum ramai lelaki tidak suka makan vitamin. Sebab musabab yang diberitahu kepada saya ialah ‘malas’ .

Kalau dah malas, susah juga nak cakap kan?

Jadi, bagaimana nak bagi lelaki ni rajin. Terutamanya untuk set kesuburan ni. Kalau berpandukan pengalaman sendiri dan pengalaman kawan-kawan, ini yang kami buat. 
  • Ceritakan dengan jelas kenapa suami perlu makan vitamin. Kalau dia ada ‘argument’ jangan la melawan. Ya kan sahaja, tapi lepas tu baru la terangkan. Tak perlu panjang-panjang tapi perlu konsisten. Cerita setiap hari dengan teruja. Bila dah hari-hari kita sebut, lama kelamaan termakan pujuk juga nanti.
  • Yang ini memang sangat penting. Sediakan vitamin ikut jadual. Kalau boleh suapkan sekali. Suami tu nak manja-manja je sebenarnya. Kalau dia belum bersedia hendak makan jangan bersedih. Buat juga setiap hari.
  • Doa senjata muslim. Doa setiap kali sujud terakhir ketika solat, doa selepas solat dan doa bila ada kesempatan. In shaa Allah, moga terbukti pintu hatinya untuk makan vitamin. 

Banyak tips lain nak share sebenarnya, tapi nanti lah dulu. Sebab saya nak share pasal Set kesuburan untuk lelaki ni.

Vitamin yang dicadangkan  
CoQ Health Plus-membantu sperma bergerak lebih pantas dan sehala. Cepat dan mudah bersenyawa dengan telur 
Vitamin E dan selenium -dapat membantu menambah bilangan sperma seorang lelaki. Ia juga meningkatkan mobility dan pergerakan sperma 
Zink Complex-Sperma yang mengandungi konsentrasi zink yang tinggi dapat membaiki mobility dan menjadikan kepala sperma lebih besar dan sperma lebih pekat. Membantu mengurangkan pembengkakan prostat dan mengurangkan mati pucuk seorang lelaki

Kalau encik suami membaca ni, pasti dia faham dan teruja untuk memakannya. Selamat mencubanya.

Untuk tips dan cara makan yang efektif, sila beli dengan saya. Hehehe

Call/whatapps/sms: 019 2250752
Email : normila.muhamad@gmail.com
Add FB: https://www.facebook.com/normila.muhamad
Like Fan Page: https://www.facebook.com/MamanurinsVitaminShop 
Blog Urus Akaun Bisnes Kecil:  www.normilamuhamad.blogspot.com
*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit



B Complex

Demam dan Terapinya

4:00 PM

Teks: Normila Muhamad
Foto: Carian Google

Teringat saya pada suatu ketika dahulu, bila saya demam arwah mak selalu mengingatkan bangun awal dan mandi sebelum Subuh, supaya panas badan menurun dengan cepat. Katanya kalau mandi lewat, badan akan bertambah-tambah panas. Seingat saya, arwah mak buatkan ubat sendiri. Dia memetik pucuk daun bunga raya dan meramas-ramasnya untuk diletakkan ke atas ubun-ubun kepala. Kadang-kadang arwah mak hiris-hiris bawang merah bersama minyak masak disapunya ke rambut dan kulit kepala. 

Rindu pula pada arwah. Sob Sob. Al-Fatihah.
Tips: Bangun sebelum Subuh. Mandi air sejuk. Baca dalam hati.

Allahumma ‘afini fi badani. Allaahuma ‘afini fi sam’i. Allahumma ‘afini fi bashari.

Ya Allah, sembuhkanlah badanku. Ya Allah, sembuhkanlah pendengaranku. Ya Allah sembuhkanlah penglihatanku.

Solat sunat Subuh dan solat Subuh seperti biasa. Minta kesembuhan pada Yang Maha Penyembuh.

Amalkan vitamin semulajadi Shaklee

1. B complex-bagus untuk saraf. Bertindak seperti painkiller
2. Vita Lea - Multivitamin dengan Iron Formula untuk tenaga dan tambah darah.
3. SR Vita - C Plus-tingkatkan imun sistem.
4. Performance Drink untuk mengekalkan bendalir dalam badan. Menghalang dehidrasi
5. Nutriferon-Menggalakkan penghasilan interferon secara semulajadi dalam badan untuk memusnahkan patogen. Meningkatkan sistem imun.

Tips dan konsultasi percuma istimewa buat customer saya

Call/whatapps/sms: 019 2250752
Email : normila.muhamad@gmail.com
Add FB: https://www.facebook.com/normila.muhamad
Like Fan Page: https://www.facebook.com/MamanurinsVitaminShop 
Blog Urus Akaun Bisnes Kecil:  www.normilamuhamad.blogspot.com
*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

healing crisis

Krisis Pemulihan. Adakah Ianya Normal?

1:13 PM

Teks: Panduan Nutrisi

Foto: Carian Google

Sesetengah orang akan melalui suatu jangkamasa penyesuaian apabila mula mengambil supplemen dietary. Simptom-simptom ini kelihatan seperti penyakit, tetapi sebenarnya tidak. Ianya adalah tindakbalas oleh tubuh kita kerana kekurangan khasiat disebabkan tabiat pemakanan kita. Apabila makanan berkhasiat dibekalkan dengan mengejut oleh supplemen, krisis pemulihan terjadi.


Sewaktu jangkamasa penyesuaian, ada kemungkinan penyakit-penyakit yang pernah dilalui tubuh dahulu akan timbul kembali. Biasanya ia akan terjadi untuk beberapa hari, walaubagaimanapun tubuh yang lemah akan mengambil masa yang lebih lama untuk pulih.

Keadaan ini disebabkan oleh toksin yang telah tertimbun di dalam tubuh kita untuk jangkamasa lama-sisa-sia, makanan berkimia, lemak dan stress sitambah dengan diet yang tidak seimbang, kurang tidur, antibiotik atau pengambilan ubat-ubatan. Supplemen dietary membantu mempertingkatkan system imun kita, kebolehan detoksifikasi serta pengawalan organ-organ kita.

Pada waktu detoksifikasi ini, ada kemungkinan pening, kelesuan, sakit kepala, ketidakhadaman (perut kembung/lapar) cirit birit, kahak berlebihan, kencing yang keruh, berasa hangat, berpeluh dan lain-lain. Simptom-simptom ini berbeza antara individu dan akan berlalu 1 hingga 2 minggu.

Pada waktu jangkamasa krisis pemulihan ini, minumlah banyak air bersih, rehat secukupnya dan makanlah lebih sayuran dan buahan. Selagi mana kita memahami ini adalah symptom pemulihan, kita akan mudah melalui fasa ini.

Call/whatapps/sms: 019 2250752
Email : normila.muhamad@gmail.com
Add FB: https://www.facebook.com/normila.muhamad
Like Fan Page: https://www.facebook.com/MamanurinsVitaminShop 
Blog Urus Akaun Bisnes Kecil:  www.normilamuhamad.blogspot.com
 
*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

MLM shaklee

Dapat Apa Bila Buat Bisnes Social Marketing Shaklee?

4:20 PM

Dapat apa bila buat bisnes social marketing Shaklee?

1. Cash
2. Car bonus
3. Conventions

Secara tak langsung apa lagi yang anda boleh dapat?

1. Sihat
2. Silatularahim

Kadang2 sesuatu itu tidak terluah dengan kata-kata. Actions speak louder than words! !

Saya bersedia mendengar luahan anda yang dahagakan $$$$$, kesihatan dan PERUBAHAN!!!



Call/whatapps/sms: 019 2250752
Email : normila.muhamad@gmail.com
Add FB: https://www.facebook.com/normila.muhamad
Like Fan Page: https://www.facebook.com/MamanurinsVitaminShop 
Blog Urus Akaun Bisnes Kecil:  www.normilamuhamad.blogspot.com

*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

tazkirah

Mencipta Anak Soleh

10:00 AM

Teks: Diari Islamiah 1434-1435/Normila Muhamad

Foto: Carian Google

Berikut ialah amalan-amalan soleh yang boleh kita lakukan ke atas anak-anak kita. Mudah-mudahan berkat usaha dan doa yang sering kita hadratkan kepada Allah SWT dimakbulkan olehNya

1. Setiap malam apabila anak-anak sedang tidur hendaklah kita wiridkan Ya Latif ke umbun-umbun kepalanya sebanyak yang mungkin atau memadai 100kali

2. Membaca surah Al-Fatihah 1 kali, Alam Nasyrah 1 kali

3. Bercakap-cakaplah dengan anak ketika dia sedang tidur dengan menyeru kepada nama penuhnya berbinkan atau berbintikan kepada kita sebagai ibu kandung mereka. Percakapan itu hendaklah berupa nasihat, pujian dan berceritalah tentang perasaan kasih sayang kerana sesungguhnya percakapan kita kepada anak yang sedang tidur itu sangatlah berkesan kepada jiwa dan rohnya.

4. Apabila kita sedang berbual-bual dengan anak sewaktu dia sedang tidur kita akan lihat matanya bergerak-gerak, walaupun dia sedang tidur.

5. Ayah dan ibu hendaklah selalu menyapu air lebihan wuduk yang ada pada kita, misalnya air yang masih basah di tangan ke muka dan umbun-umbun anak.


Ya, saya sudah mengamalkan sebahagian dari itu, Alhamdulillah nampak bezanya. Mereka lebih berlemah lembut berbanding sebelum ini. Anak-anak adalah amanah dari yang Esa, sudah pasti bukan milik kita, mereka adalah pinjaman semata-mata. Semoga kita berjaya melaksanakan amanah ini sebaik-baik mengikut syariat yang ditetapkan oleh agama Islam. Saya mengharapkan kami suami isteri istiqamah dalam melakukan amalan-amalan soleh ini. Aamiin Ya Rabb.

Sebagai tambahan, marilah kita berikan makanan yang halal dan toiyiban malah berkhasiat buat anak-anak kita. Mungkin pembaca boleh mempertimbangkan vitamin tambahan untuk anak-anak. Saya sangat menggalakkan vitamin Shaklee. Ianya bukanlah semata-mata kerana untuk meningkatkan jualan saya, tetapi kerana tanggungjawab sosial saya kepada masyarakat. Selain mengharapkan kesihatan kepada anak-anak generasi kita, saya amat mendambakan keredhaan Allah Taala.

Vitamin apa yang terbaik buat anak-anak

1. Omega Guard –Membantu tumbesaran dan perkembangan otak serta perkembangan memori anak-anak. DHA adalah nutrient utama untuk otak, system saraf dan retina. Susu ibu mengandungi kandungan DHA yang tinggi. DHA meningkatkan keupayaan ingatan dan pembelajaran. Memelihara penglihatan dan pendengaran. Meningkatkan system imun.

2. Meal Shakes-Nutrisi lengkap yang menyediakan 24 jenis vitamin, mineral dan zat yang diperlukan oleh tubuh. Membantu tumbesaran anak-anak. Ia mengandungi asid folik, biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel untuk proses membesar. Rasanya yang lazat menambah selera makan anak-anak. Tidak mengandungi sebarang pewarna dan gula tiruan.

3. Chewable Vita-C Plus-Memelihara kandungan antioksidan semulajadi dalam tubuh. Antioksidan penting dalam melindungi sel kulit daripada rosak dan menguatkan tulang, gigi dan gusi yang sihat. Meningkatkan sistem imun tubuh. Sangat sesuai untuk orang kanak-kanak kerana tablet mudah dikunyah seperti gula-gula.sukar atau tidak suka makan pil atau tablet. Rasa oren yang semulajadi, selamat dan tidak mengandungi sebarang pewarna, perasa, pemanis ataupun pengawet tambahan. 1 biji Chewable Vita C Shaklee bersamaan 1/2 biji oren iaitu bersamaan 100mg.

Lebih banyak tips akan dikongsikan. Selamat membaca entri saya yang seterusnya.

Call/whatapps/sms: 019 2250752 
Email : normila.muhamad@gmail.com 
Blog Urus Akaun Bisnes Kecil:  www.normilamuhamad.blogspot.com 
*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

bekerja dari rumah

Jawatan Idaman Saya: WAHM. Work-At-Home-Mother

8:00 AM

Saya suka betul keadaan macam begini. Hujan. Nyaman sungguh. Idea bertalu-talu hadir. Alhamdulillah. Lokasi yang paling menarik adalah di rumah sendiri.

Untuk pengetahuan kalian, para pembaca budiman, sebenarnya sudah dua minggu saya bekerja dari rumah. Sejak 1 Disember 2013, saya sudah bergelar WAHM. Menjalankan perniagaan MLM Shaklee secara sampingan setahun lalu, memberi saya ruang dan peluang untuk mempelopori dunia bekerja di rumah bersama anak-anak pula. Memang inilah yang saya impikan. Ianya bukan sahaja impian saya, malah ia impian anak-anak yang sedang membesar.


Soalan begini kerapkali diajukan.

Mengapa perlu bekerja dari rumah sedangkan pendapatan di tempat kerja saya agak lumayan?

Jawapan saya mudah. Saya mahu menjawat jawatan hakiki saya sebagai seorang suri rumah. Pernah dengar kan kata pujangga orang zaman dahulu kala, sehebat mana seorang wanita itu, pasti akan ke dapur juga. Ia memang kenyataan. Cuma zaman sekarang, kami ke dapur dengan gadget tambahan.

Seminggu pertama setelah bergelar WAHM, saya dirundung 'culture shock' atau bahasa melayunya kejutan budaya. Apabila impian menjadi kenyataan, saya masih lagi bermimpi. Sukar untuk menyesuaikan diri dengan rutin baru. Oleh kerana masa bekerja dulu, saya lah pekerja paling sibuk di dunia maka, tugas-tugas di rumah hanya tangkap muat sahaja. Maka, bila tinggal di rumah, semua cacat cela memang nampak jelas di mata. Minggu pertama, saya hanya laksanakan kerja-kerja rumah seperti mengemas, vakum, mengemop, mendobi dan seangkatan dengannya. Terlalu banyak hendak di senaraikan!

Hari pertama saya WAHM, saya membeli belah di Pasar Borong Selangor dan Giant. Saya membeli stok untuk 2 minggu: bahan mentah dan bahan kering. Peti ais saya penuhkan. Malas hendak keluar hari-hari ke kedai untuk membeli. Bukan sahaja harganya murah berbanding kedai runcit, ia juga sangat menjimatkan masa. Bila stok membukit, tugas seterusnya ialah memasak hari-hari untuk keluarga. Jadual saya penuh di dapur sahaja. Sarapan, makan tengahari, minum petang dan makan malam. Masha Allah. Penat!!


Bukan sahaja saya yang mengalami kejutan budaya, anak-anak juga. Musim cuti sekolah ini, mereka sangat bebas buat apa sahaja yang mereka mahu. Berbeza rutin harian berbanding ketika mereka ditinggalkan di pusat transit. Di rumah, masa saya hampir sepenuhnya di dapur. Mereka rajin juga ikut serta 'membantu' saya. Kerja 5 minit boleh jadi setengah jam bersama mereka. Kami bahagia.

Saya sungguh menghargai suri rumah sementelah sudah merasa kesibukan mereka menjaga rumahtangga. Sememangnya anda semua hebat dan memikat! Saya pasti seharian menguruskan rumahtangga 24 jam sehari 7 hari seminggu, anda sememangnya memerlukan nutrisi yang mencukupi. Jangan gusar, saya ada solusi untuk anda semua, in shaa Allah.

Kunjungi blog baru saya berkenaan Urus Akaun Bisnes Kecil.

http://www.normilamuhamad.blogspot.com/

Salam sayang.

Call/whatapps/sms: 019 2250752
Email : normila.muhamad@gmail.com
Add FB: https://www.facebook.com/normila.muhamad
Like Fan Page: https://www.facebook.com/MamanurinsVitaminShop
Blog Urus Akaun Bisnes Kecil: www.normilamuhamad@blogspot.com

*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

B Complex

Vitamin Yang Sesuai untuk Pesakit Buah Pinggang dan Pundi

8:00 PM


Untuk masalah buah pinggang dan pundi kencing, vitamin-vitamin seperti di bawah sangat sesuai diambil.

Vivix - mengimpak 4 mekanisma utama penuaan selular
Nutriferon - membantu eksresi bahan buangan ginjal. perlu untuk nephritis
B-complex-Menurunkan retensi cecair
DTX Complex-membantu eksresi bahan buangan ginjal. perlu untuk nephritis
Carotomax - Penting untuk pemulihan saluran urinari dan sistem imun
Ostematrix-Magnesium di dalamnya penting untuk penyerapan air
Zinc Complex-Untuk pemulihan
Lecithin-Perlu untuk nephritis


Call/whatapps/sms: 019 2250752
Email : normila.muhamad@gmail.com
Add FB: https://www.facebook.com/normila.muhamad
Like Fan Page: https://www.facebook.com/MamanurinsVitaminShop
Blog: www.mamanurins.blogspot.com

*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Testimoni

Testimoni Pesakit Buah Pinggang dengan Vitamin Shaklee

3:47 PM


Semoga anda semua mendapat manfaat berkenaan coretan saya semalam iaitu penyakit buah pinggang.Ada juga di kalangan ahli keluarga saya yang punya masalah ini. Bertahun-tahun menderita diabetis dan makan ubat ikut jadual yang disarankan. Oleh kerana terlalu banyak makan ubat-ubat doktor, buah pinggang terbeban untuk memproses ubat-ubatan itu.

Kita selalu sebut pencegahan adalah lebih baik dari mengubati. Sejauh manakah kita mengambil iktibar tentang perkara ini. Saya tidak jemu-jemu menasihati orang yang saya sayang supaya mengambil vitamin semulajadi iaitu Shaklee.

Hari ini, saya mendapat tahu, ada seorang pesakit buah pinggang semakin pulih bila anak kesayangannya memberikan dia vitamin Shaklee. Saya teruja ketika membaca testimoni kerana bukan mudah bagi pesakit buah pinggang untuk mencuba vitamin. Mari kita baca apa kata Cik Noorlyza Lyss.

Salam semua hari ni sya nk kongsi testimoni ibu sya sendiri..
Ibu sya seorang pesakit buah pinggan mengalami masalah jantung,darah tinggi..pd mulanya dia mengalami sakit sendi..setiap kali rawatan pasti ibu menangis sbb x tahan menahan sakit sendi yg dia alami...pd mulanya sya rasa takot nk bg cba produk shaklee sbb takot lh klu ade ape2 kesan pd diri ibu..maklumlh dh end stage renal falure kn tp dgn keyakinan n x sanggup tgk ibu sakit sya belikn ibu suplement set ajht( joint healt tab,omega guard,ostermatrix)...pada hari pertama masih x nmpk kesan tp xpe sbb baru sekali makan kn..lps masuk hari ke empat makan sya dh nmpk perubahannya dimana ibu dh kurang sakit sendi,tidur pon lena..yg mengejutkn lg bila bt rawatan dialisis, sendi2 yg sakit dh xde...ibu dh x nangis bila bt rawatan...di rumah ibu selalu guna tongkat but now alhamdulillah ibu dh x perlukn lg tongkat klu nk g jalan2 bru guna....Semalam tca dgn doktor pakar nefro..doc punyalh terkejut bila tgk keputusan darah ibu saya baik berbanding yg dulu...bila di tanya ade ambk ape2 ubatke sya terus keluarkan semua suplement shaklee..takot gak kne marah ngn dokter pd mulanya tp bila doktor ckp shaklee adalah suplement yg terbaek sya rasa lega sgt2...so sya x perlu risau lg utk sarankn pd pesakit buah pinggang kerana doktor pakar nefrologist sendiri mengesahkan suplement shaklee bole ambil utk kesihatan...alhamdulillah



Cik Noorlyza Lyss juga sertakan laporan perubatan yang dikeluarkan oleh hospital.





Call/whatapps/sms: 019 2250752 
Email : normila.muhamad@gmail.com 
Add FB: https://www.facebook.com/normila.muhamad
Like Fan Page: https://www.facebook.com/MamanurinsVitaminShop
Blog: www.mamanurins.blogspot.com 
*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit



Batu karang

Adakah Buah Pinggang Anda Sihat?

1:18 PM

 Penyakit buah pinggang atau ginjal adalah kerap dihadapi. Ianya merbahaya tetapi boleh dirawat.

1 dalam 10 orang dewasa di dunia menghadapi masalah buah pinggang.

http://www.childrenshospital.org/health-topics/conditions/p/polycystic-kidney-disease


Apakah penyakit buah pinggang kronik?

Ia berlaku bila seseorang individu mengeluarkan protein berlebihan di dalam air kencing atau mengalami pengurangan fungsi buah pinggang yang ketara. Ini boleh mengakibatkan komplikasi seperti tekanan darah tinggi, kekurangan darah dan keroskan jantung dan salur darah.

Tahukah anda berapa kerapkan penyakit buah pinggang kronik berlaku?

Terdapat lebih dari 500 juta individu di seluruh dunia yang mengalami penyakit buah pinggang.

Apakah sebab utama yang menyebabkan penyakit buah pinggang kronik
  • diabetis (kencing manis)
  • Tekanan darah tinggi
  • Glomerulonephritis (penyakit keradangan buah pinggang)
  • Jangkitan kuman
  • Batu karang
  • Penyakit keturunan

Tanda dan gejala
Ramai orang tidak sedar bahawa buah pinggang mereka rosak sehingga mereka menjalani pemeriksaan perubatan. Ada di antara individu yang pernah mengalami tanda dan gejala seperti berikut:

  • Ketidakselesaan atau rasa membakar semasa membuang air kecil
  • Darah keluar bersama-sama air kencing
  • Perubahan kekerapan membuang air kecil
  • Sakit belakang (bahagian loin)
  • Membuang air kecil dengan lebih kerap pada waktu tengah malam
  • Bengkak pada pergelangan kaki
  • Sembap di keliling mata yang berlarutan, terutamanya pada sebelah pagi

Bagaimana cara untuk mengesan penyakit buah pinggang pada peringkat awal?

Dengan menjalani ujian darah dan air kencing bagi mengesan kesan tanda-tanda berlaku kerosakan kepada buah pinggang.

Apakah akibat jika tidak dikesan awal?
  • Risiko mengalami kerosakan teruk hingga memerlukan rawatan dialisis atau menjalani pemindahan buah pinggang.
  • Risiko kematian disebabkan penyakit jantung

Apakah langkah-langkah pencegahan?

Pemantauan hendaklah diberi keutamaan pada individu berisiko tinggi iaitu:

  • Pesakit diabetis(kencing manis)
  • Pesakit darah tinggi
  • Perokok
  • Berat badan yang berlebihan
  • Mempunyai ahli keluarga yang menghidapi  penyakit diabetis, darah tinggi dan penyakit buah pinggang
  • Pesakit yang mengalami gejala penyakit buah pinggang lain

Langkah-langkah Pencegahan

Langkah-langkah yang telah terbukti berkesan mencegah penyakit buah pinggang

  • Mengambil ubat-ubatan bagi mengurangkan protein dalam kencing dan melindungi buah pinggang
  • Mengawal tekanan darah
  • Mengawal gula dan kolesterol di dalam darah
  • Berhenti merokok
  • Bersenam
  • Mengawal berat badan

Credit: Bahagian Pendidikan Kesihatan. Kementerian Kesihatan Malaysia

Call/whatapps/sms: 019 2250752
Email : normila.muhamad@gmail.com
Add FB: Normila Muhamad
ike Fan Page: Mamanurins Vitamin Shop
Blog: www.mamanurins.blogspot.com

*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

lecithin

Situasi Ketika Memandu

6:45 PM



Situasi ketika memandu

Eh! aku ni dah kunci rumah ke belum? Situasi begini hampir setiap hari berlaku kepada Puan B. Puan B berjumpa dengan doktor dan menceritakan situasi itu.

Puan B: Saya ni pelupa doktor. Ada ubat tak untuk merawat?

Doktor: Puan tak perlu ubat. Cuma makan banyak makanan untuk meningkatkan tumpuan dan memori.Elok juga ambil vitamin A, B, C, E

Puan B: Contoh makanan?

Doktor: Ikan, gingko biloba, sayur hijau, avocado, biji bunga matahari, kekacang, bla bla bla

Puan B: Hmmmmmm

Kesian Puan B. Jika ini berterusan, Puan B boleh terdedah kepada masalah ingatan yang lebih serius dan barangkali nyanyuk di usia muda.

Solusi dari Shaklee ialah Lecithin. Bagaimana lecithin membantu?
 
Lecithin ialah lemak penting yang membantu badan mencerna dan menggunakan lemak dan minyak yang kritikal dalam mengekalkan otak yang cekap dan untuk saraf berfungsi dengan berkesan. Lecithin mengaktifkan minda yang lembap dan meningkatkan daya ingatan dengan menyediakan tubuh dengan bahan-bahan yang diperlukan untuk menghasilkan neurotransmitter asetilkolina penting. Ini adalah neurotransmitter yang bertanggungjawab untuk penyimpanan ingatan dan untuk mendapatkan semula ingatan itu dan meningkatkan keberkesanan isyarat saraf di dalam otak.

Dengan harga yang sangat murah berbanding keberkesannya, anda juga boleh mendapat banyak faedah lain. Sangat sesuai juga untuk anak-anak yang sedang belajar.

Macam biasa, hubungi saya untuk maklumat lanjut. 


Call/whatapps/sms: 019 2250752
Email : normila.muhamad@gmail.com
Add FB: Normila Muhamad
Like Fan Page: Mamanurins Vitamin Shop
Blog: www.mamanurins.blogspot.com

*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

minyak omega-3

Promosi bulan ni sangat menarik! Omega Guard. Penjimatan hebat, khasiat hebat. 23 hari lagi!

4:19 PM

Omega Guard Shaklee
--------------------------
Minyak Ikan Terbaik Di Dunia

Ia diekstrak dari ikan laut sejuk (sardin, mackerel, herring, anchovies) di perairan negara Jepun. Ia bukanlah dari hati minyak ikan. 3x lebih tumpat dari ketumpatan hati minyak ikan. Berbanding dengan produk omega di pasaran, Omega Guard merupakan minyak ikan paling tulen di dunia yang mengandungi rangkaian spectrum penuh 7 jenis lemak Omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA, ALA dan banyak lagi. Satu sajian Omega Gurad dapat membekalkan 905mg asid-lemak omega-3 EPA dan HDA.

Antara manfaat Omega Guard
----------------------------------
* Asid Lemak-Omega-3 merupakan asid lemak yang penting yang tidak dapat dihasilkan oleh badan kita. Oleh itu kita perlu mengambilnya dari makanan. Omega-3 dari asas tumbuhan tidak boleh ditukarkan kepada EPA dan DHA secara berkesan oleh badan. Omega-3 membantu rembesan prostaglandin dengan lebih berkesan untuk menghalang prostetomegaly dan membuang air kecil yang timbul daripada punca andropaus. Ia juga mengimbangi perubahan dalam kepekatan hormon wanita yang menyebabkan PMS, bagi kulit licin dan kemerah-merahan

*Mencegah penyakit saluran darah dan strok-DHA dan EPA menentang thrombosis, tekanan darah tinggi yang lebih rendah dan kepekatan darah, melincirkan saluran darah, dan peredaran darah yang lancar. Oleh sebab itu sangat efektif untuk membantu mengekalkan tekanan darah normal dan ketegangan di leher atau sakit kepala.

Ia juga merendahkan kolesterol, menghindar pembekuan darah di dalam badan, membantu mengekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolesterol LDL, mengawal masalah obesiti, mencegah arteriosclerosis, myocardial infarction, membantu mengurangkan risiko penyakit jantung.

*Membantu tumbesaran & perkembangan otak janin dan membantu perkembangan memori-DHA adalah nutrien utama untuk otak, sistem saraf dan retina. Ia penting terutamanya pada 3 bulan terakhir perkembangan otak janin semasa di dalam kandungan. Susu ibu mengandungi kandungan DHA yang tinggi. DHA meningkatkan keupayaan ingatan dan pembelajaran, mencegah penyakit Alzheimer, memelihara penglihatan dan pendengaran, dan mencegah migrain. Satu hidangan Omega Guard dapat membekalkan 905mg asid-asid lemak omega-3 EPA dan DHA

*Meningkatkan sistem imun dan menyihatkan paru-paru-mengawal sistem imun seperti memperbaiki alahan kulit,psoriasis, hay fever, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE dan penyakit buah pinggang.

*Menentang kanser-kajian telah menunjukkan bahawa Omega-3 boleh mencegah kanser paru-paru, payudara, prostat dan kolon. Ia juga boleh meningkatkan esterogastritis, merangsang kesihatan hati selepas pembedahan dan membantu pankreas pesakit kanser untuk berfungsi dengan lebih efektif.

*memelihara fungsi-fungsi sendi (arthiritis)- Paras asid lemak Omega-3 dalrut dalam tisu rawan. Oleh sebab itu ia boleh mencegah kemusnahan enzim yang membentuk tisu rawan. Ia mencegah arthritis, memelihara fungsi-fungsi sendiri dan gout dengan efektif

*Mencegah imsomnia dan membantu mengurangkan tekanan-Kajian telah membuktikan bahawa EPA dan DHA mempunya keupayaan untuk menstabilkan emosi dan membantu dalam perkembangan kesihatan mental, termasuk kemurungan, tekanan, kebimbangan(anxiety), nerasthenia, imsomnia, autism, kanak-kanak

Dapatkan Omega Guard anda hari ini pada harga yang super spesial. PM saya untuk mengetahuinya.

Call/whatapps/sms: 019 2250752
Email : normila.muhamad@gmail.com
Add FB: Normila Muhamad
Like Fan Page: Mamanurins Vitamin Shop
Blog: www.mamanurins.blogspot.com

*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

resepi chicken stew

Resepi -Chicken Stew

11:13 PM

Rentetan banyak permintaan dari teman-teman Facebook,  saya dengan ini nak 'up' resepi Chicken Stew. Ingatkan senang je sekali encik suami bagi tau aduhai, mencabar kewanitaan saya juga ni. Ok, kita mulakan ya.



Bahan-bahan untuk perapan.

500gm ayam yang sudah dicuci. Preferable ayam yang bertulang seperti rusuk, peha atau kepak
7 ulas bawang putih dicincang
1cm halia dicincang
Satu sudu teh minyak zaitun
Bahan perasa seperti garam dan mixed spice (boleh didapati di pasaraya)
Perap kesemua bahan selama satu malam di dalam peti sejuk bahagian 'Chiller'. Biasanya suami buat lepas makan malam untuk masakan esoknya.

Yang sebenarnya encik suami nak perap ayam ni untuk buat ayam bakar.  Bila tiba masa nak masak tukar cara pulak.

Bahan-bahan tumis

Sebiji kentang dipotong 6
Sebiji lobak merah dipotong 6
1 biji tomato
2 helai dried Bay leaves
Satu sudu teh Thyme
Satu sudu teh dried parsley
Setengah sudu teh minyak habbatus sauda (optional)
Garam dan serbuk lada hitam secukup rasa
3 biji cili padi-ikut citarasa
Daun sup untuk hiasan
Sedikit tepung jagung

Cara-caranya

Panaskan kuali. Kemudian masukkan ayam yand diperap sehingga naik bau. Masukkan kentang dan lobak merah. Campurkan air sehingga menutupi paras ayam. Reneh beberapa. Apabila mendidih masukkan  cili padi, thyme, bay leaves dan dried parsley.
Reneh sekitar setengah jam sehingga kuah pekat. Pastikan api perlahan. Tutup periuk.
Setelah itu masukkan bahan perasa seperti garam dan lada hitam. Seimbangkan rasa masin, pedas dan manis. Masukkan tepung jagung yang dibancuh dengan sedikit air untuk memekatkan kuah. Biar seketika.  Rasa dan hias dengan daun sup. Angkat.

Selamat mencuba ye kawan-kawan.

Tips masakan
1. Untuk menjadikan masakan menarik main dengan warna. Bukan kaler luna ye. Tapi bahan-bahan mesti berwarna untuk nampak menyelerakan.
2. Main dengan rasa supaya seimbang masin, manis, masam dan pedas.
3. Gunakan perasa semulajadi seperti daun-daun herba untuk rasa yang sedap dan menyihatkan.

alfalfa

Apa hadiah yang paling berharga untuk ibu bapa?

4:31 PM

Apa hadiah yang paling berharga untuk ibu bapa? Branded stuff? Belanja makan atau percutian?

Semua tu pon best. Tapi semua tu jadi tak best kalau mereka tidak boleh menikmati kerana keadaan kesihatan yang tidak mengizinkan.

Solution: beri apa yang mereka perlu. Di usia emasini, mereka sangat perlukan nikmat kesihatan. Dulu mereka penat bekerja menyara keluarga sehingga kadang-kadang mereka terpaksa mengabaikan kesihatan.Tiba masanya kita pula membalas jasa mereka. Besar ganjarannya berbakti kepada ibu bapa kita.

Customer saya aka downline saya, Shuada, ibunya selalu sakit-sakit. Batuk, lelah dan darah tinggi. Tindakan bijak Shuada memberikan supplement Shaklee yang saya cadangkan merubah kesihatan ibunya menjadi lebih baik, dengan izin Allah.

Vitamin yang diamalkan
1. CoQ Health Plus
2. Omega guard
3. Alfalfa
4. Vitamin E



Syukurlah, ibunya bertambah sihat dan ceria. Semoga Allah merahmati Shuada sekeluarga.

#Makan supplement tanpa ilmu seperti orang buta tanpa tongkat.

Tips dan konsultasi percuma untuk pelanggan saya.019 2250752

Call/whatapps/sms: 019 2250752
Email : normila.muhamad@gmail.com
Add FB: Normila Muhamad
Like Fan Page: Mamanurins Vitamin Shop
Blog: www.mamanurins.blogspot.com

*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

cinch inch loss plan

Cinch inch loss plan. Apa bezanya dengan plan-plan lose weight yang lain?

5:31 PM

Kenapa ia berkesan?

1. Kekalkan jisim otot tanpa lemak
2. Hilang berat dari lemak
3. Terbukti secara klinikal
4. Diperkaya dengan Leucine







Secara ringkasnya, ia dirumus khas untuk membantu anda memecahkan kitaran diet, jadi anda boleh kekalkan otot, bakar lemak jahat dan kurangkn inci yang tak perlu.

Jom ber'Cinch untuk berat yang ideal

Pm 019 2250752


Call/whatapps/sms: 019 2250752
Email : normila.muhamad@gmail.com
Add FB: Normila Muhamad
Like Fan Page: Mamanurins Vitamin Shop
Blog: www.mamanurins.blogspot.com

*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

painkiller

Apa beza Vitamin C Shaklee dengan vitamin C lain yang berlambak di pasaran?

5:25 PM

Setiap tablet vitamin C Shaklee mengandungi 7.5 hidangan sebiji buah termasuk kulitnya (500mg) dan pembebasan 1.5 vitamin C b buah tersebut ke dalam tubuh kitasetiap jam.

Ujian klinikal telah membuktikan vitamin C di dalam plasma darah kita selama 24 jam. Setiap tablet mengandungi 120mg flavonoid (25% dari flavonoid, diekstrak dari kulit buah) yang juga dikenali sebagai Vitamin C Complex.

Ia mempunyai kemampuan meningkatkan keberkesanan vitamin C di dalam tubuh kita, melegakan inflamasi, menetang infeksi bakteria dan radikal bebas

Amaran!!!

1 batang rokok mampu melupuskan 50-100mg vitamin C

Keresahan mempercepatkan penyusutan vitamin C

Kontraseptif dan pil penahan sakit akan menyusutkan vitamin C yang banyak

Tips dan konsultasi percuma istimewa untuk customer saya.


Call/whatapps/sms: 019 2250752
Email : normila.muhamad@gmail.com
Add FB: Normila Muhamad
Like Fan Page: Mamanurins Vitamin Shop
 Blog: www.mamanurins.blogspot.com

*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

jummah mubarak

Tazkirah Jumaat - 22 November, 2013

2:31 PM

Mahu dengar metafora pasal ujian tak? Mungkin ada yang pernah dengar. Ini kira tazkirah jumaat ya.

Macam seorang penternak ayam. Dia hendak sembelih ayam. Ayam dia banyak. Dia ada kuasa nak pilih mana-mana ayam yang dia nak sembelih. Sebab ayam-ayam itu miliknya. Ikut logiknya mestilah dia akan pilih ayam yang paling baik dan hebat. Takkan dia nak amik yang tidak elok kualitinya? 

Macam itu la juga Allah hendak menguji hamba Nnya. Kita ini hak milik mutlak Allah. Bila kita terpilih untuk diuji maknanya kita ini layak diuji. Kita hebat. Jika kita berjaya melalui ujian ini martabat kita naik satu tahap.

Umpama air limau dan jari yg luka.

Air limau itu umpama ujian. Jari yg luka umpama hati. Air limau jika terkena jari yang sihat, tiada rasa apa tapi jika air limau jika terkena jari yang luka terasa pedihnya Jari yang luka itu lah hati. Hati yang rosak kalau diuji sakit jadinya. Macam manusia lah. Hati yg bersih bila diuji tidak memberi kesan. Malah bertambah lagi imannya
 
 Orang-orang dahulu para sahabat nabi bila diuji mereka gembira kerana Allah mahu menaikkan martabat mereka. 

"Syukur lah aku yang terpilih"

Malah jika ada yang buruk berlaku kepada mereka seperti kuda tunggangan tidak bekerjasama seperti sedia kala mereka selalu muhasabah. 

"Apakah dosa yang telah kulakukan hari ini??? Astagfirullahalaazim"

Ya Allah, aku tidak minta hidup yang mudah, kerana ku tahu ujian itu sukar, tapi ku pinta hati yang kuat, supaya aku boleh melalui hidup dan ujian ini dengan tabah. Aamiin ya rabb.

Call/whatapps/sms: 019 2250752
Email : normila.muhamad@gmail.com
Add FB: Normila Muhamad
Like Fan Page: Mamanurins Vitamin Shop
Blog: www.mamanurins.blogspot.com

*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

surat cinta

Surat Cinta Lagi...

1:30 PM

Nurin memang suka menulis.

Ejaan banyak salah pula tu.

Dia eja ikut sebutan dia. Hmm...  budak 6 tahun. Perlu membaca banyak lagi.



Call/whatapps/sms: 019 2250752
Email : normila.muhamad@gmail.com
Add FB: Normila Muhamad
Like Fan Page: Mamanurins Vitamin Shop
Blog: www.mamanurins.blogspot.com

 *Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

jagung

Sustained Release Vita - C Plus

9:00 AM

Mengandungi hanya 100% bahan semulajadi.

Vitamin C ekstrak daripada kanji jagung ("sumber semulajadi vitamin C")

Vitamin C yang dihasilkan menyerupai molekul yang sama dalam buah sitrus.

Shaklee mengandungi bahan semulajadi dalam vitamin C di dalam badan.

Mengurangkan kesakitan otot

Mengawal paras kolestrol sihat




Call/whatapps/sms: 019 2250752 
Email : normila.muhamad@gmail.com 
Add FB: Normila Muhamad 
Like Fan Page: Mamanurins Vitamin Shop 
Blog: www.mamanurins.blogspot.com

*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Mulberry

Mulberry Berbuah Lebat

8:54 PM

Rasanya banyak kali saya update tentang buah mulberry ini.


Pantang berbuah lebat, saya mesti rakamkan fotonya dalam telefon. Anak- anak pula pantang nampak. Suka rasanya yang manis. Kami juga.

Saya dan suami bercadang untuk 'make over' taman kecil di halaman rumah. Tunggu saya bekerja dari rumah nanti. Semoga Allah mempermudahkan niat dan usaha saya.

Call/whatapps/sms: 019 2250752
Email : normila.muhamad@gmail.com
Add FB: Normila Muhamad
Like Fan Page: Mamanurins Vitamin Shop
Blog: www.mamanurins.blogspot.com

 *Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

alfalfa

Vitamin untuk Penyakit Gout

6:39 PM

Penyakit gout memang mudah menyerang mangsanya. Bukan warga emas sahaja malah orang muda juga tidak terlepas dari penyakit ini jika tidak mengambil langkah pencegahan.

Apakah vitamin yang sesuai untuk melegakan penyakit gout ini? Shaklee bukan ubat jadi ia perlu diambil seperti mana makanan tambahan lain bukan ketika waktu penyakit itu menyerang!

SR Vita-C Plus

Untuk mengurangkan urik asid di dalam badan, sekurang-kurangnya 3 biji sehari bersamaan 1500mg. Banyak sangat ke? Tidak...kerana vitamin C bersifat larut air dan mudah hilang. Pastikan ianya dari Shaklee kerana ia bersifat Sustainable Release!

Alfalfa
Punca vitamin dan mineral yang diperlukan badan. Ia dapat mengurangkan pembentukan baru urik asid

Omega Guard
Mengurangkan dan mengelakkan inflammatory (radang/bengkak) pada anggota yang terkena serangan gout.

Performance Drink
Memastikan tubuh pesakit mempunyai kandungan air dan gula yang cukup agar tidak dehidrate.

Selain itu, elakkan pengambilan makanan berprotein seperti daging, makanan laut, kambing. Kurangkan pengambilan minuman manis dan bergas. Aiskrim, mentega dan keju perlu dielakkan.

Minum banyak air kosong yang dicampurkan lemon secara berterusan boleh mengurangkan kadar urik asid di dalam tubuh.

Call/whatapps/sms: 019 2250752 Email : normila.muhamad@gmail.com Add FB: Normila Muhamad Like Fan Page: Mamanurins Vitamin Shop Blog: www.mamanurins.blogspot.com *Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

coenzyme Q10

Apa yang membuatkan CoQHealth Plus Unggul?

1:40 AM

Ia merupakan kombinasi Coenzyme Q10 untuk jantung dan juga bahan lain seperti Vitamin E dan Green Tea


Coenzyme Q10
• Menyokong penghasilan tenaga bagi jantung
• Menggalak dan melindungi arteri sihat terhadap pengoksidaan LDL
• Meningkatkan peredaran darah
• Membantu menambah dan mengekalkan paras CoQ10 di
dalam darah

Vitamin E
• Menguatkan kuasa antikoksida dan salur darah yang sihat

Green Tea
• Meningkatkan pengaliran darah

Ia mempunyai sistem penyerapan yang dipatenkan dan tidak terdapat dalam mana-mana vitamin yang seangkatan dengannya. Kapsul bioavailable dengan sistem penyerapan kacang soya. Mempunyai penyerapan optimum yang efektif.




Jika anda membuat belian vitamin Shaklee berjumlah RM950 ke atas, anda layak untuk mendapatkan sebotol CoQHealth Plus bernilai RM1xx. xx secara percuma!

Call/whatapps/sms: 019 2250752
Email : normila.muhamad@gmail.com
Add FB: https://www.facebook.com/normila.muhamad
Like Fan Page: https://www.facebook.com/MamanurinsVitaminShop

bonus

FAQ- Shaklee

11:46 PM

Daftar Ahli

Yuran keahlian seumur hidup ialah sebanyak RM65 + RM10 (WM) / RM20 (EM) untuk postage member starter kit atau anda boleh membuat belian produk bernilai lebih kurang RM680 untuk keahlian secara percuma bernilai RM65.

Modal

Secara amnya anda tidak memerlukan modal. Semuanya hanya dihujung jari. Apabila customer membuat pesanan, mereka perlu bayar dulu . Ini adalah norma untuk perniagaan online. Setelah dapat bayaran customer, kita pula boleh terus membuat pesanan dan pembayaran ke Shaklee melalui Shaklee2u (online). Shaklee pula akan uruskan urusan pengeposan. Mudah bukan?

Perlu diingat, jika mahu bergerak pantas , anda perlukan stok ditangan.

Terpulang kepada anda!

Pendapatan/Bonus

Anda BUAT, anda DAPAT. Bonus yang anda dapat setimpal dengan usaha anda.

Soalan Biasa

Boleh bertahan ke dengan berniaga Shaklee ini?

Selama lebih 50 tahun, Shaklee telah menjadi pembekal terunggul dari segi mutu produk, nutrisi dan produk penjagaan peribadi yang tulen dan produk keperluan rumah yang mesra alam . Jenama Shaklee sinonim dengan kualiti yang tinggi dan kemujaraban, mewakili satu daripada jenama terkenal dalam pemakanan tambahan dan industri-industri jualan langsung.

Produk yang tidak berkesan, tidak boleh bertahan sejauh ini.

Vitamin dan supplemen sudah menjadi keperluan hidup masa kini, ianya akan menjadi permintaan sepanjang zaman dan peluang untuk ‘reapeatition order’ sangat cerah. Maka jangan risau, masa depan kita sangat gemilang bersama Shaklee dengan izinNya.

Call/whatapps/sms: 019 2250752
Email : normila.muhamad@gmail.com
Add FB: https://www.facebook.com/normila.muhamad
Like Fan Page: https://www.facebook.com/MamanurinsVitaminShop

*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

alfalfa

Gila

10:07 PM

Kegilaan saya bertandang kembali.

Gila untuk muat naik status di Facebook gambar masakan air tangan suami (pastinya) tapi malangnya saya belum berkesempatan pula hendak muat naik di sini. Apalah ertinya muat naik gambar makanan tanpa resepinya. Betul tak. Ada baiknya saya minta encik suami yang muat naik semua itu di sini.

Tunggu sedikit masa nanti. Semua gambar di bawah ini akan disertakan dengan resepinya sekali. Hingga ke saat itu jom lah cuci mata dulu.





Bila sudah makan yang tinggi kalori ni jangan lupa singkir lemak-lemak jahat tu ye.

Boleh ambil lecitihin dan alfalfa. Selamat tinggal kolesterol jahat

Boleh hubungi saya seperti biasa ya.

Call/whatapps/sms: 019 2250752
Email : normila.muhamad@gmail.com
Add FB: Normila Muhamad
Like Fan Page: Mamanurins Vitamin Shop
Blog: www.mamanurins.blogspot.com

*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

B Complex

Bangkit dari Sakit Gigi

8:25 AM

Allah…nyamannya pagi ini. Walaupun terlewat seketika melaporkan diri padaMu tapi nikmat berpagi-pagi ini tetap dapat kunikmati. Syukur Alhamdulillah.

Baru pagi ini saya dapat membuka laptop gara-gara sakit gigi dan gusi bengkak malam tadi. Nikmat makan ditarik sedikit malam tadi apabila saya makan jemput-jemput buatan tangan sendiri terkena gigi yang rapuh. Sebenarnya saya sudah lama menangguhkan untuk mencabut gigi itu. Ia sudah pecah dua tiga bulan lepas, oleh kerana tidak sakit, jadi saya menangguh untuk mencabutnya. Inilah kesannya.

Malam tadi sedang asyik makan jemput-jemput ikan bilis, kononnya mengidam, entah macam mana gigi saya jadi sakit sangat dan gusi mula membengkak. Jangan kata hendak mengunyah, hendak mengatup mulut pun terasa sangat sakitnya.

Jadi saya pun mengambil keputusan untuk berehat sepanjang malam tanpa alat komunikasi. Suami dan anak-anak keluar bersama adik –adik ipar. Memang saya tidak bercadang untuk mengikut mereka kerana ada urusan bisnes yang perlu saya selesaikan. Malangnya urusan itu pun tertangguh. Saya gagahkan diri bersolat Isyak.

Sempat juga saya melihat pesanan whatapps yang berjela-jela dari pelbagai penghantar. Oh! Saya dapat tips dari group bisnes Kita Jutawan Shaklee. Sebelum tidur makan Ostematrix dan B complex, untuk tidur yang sangat lena dan bangun pagi keesokannya dengan segar bugar.

Saya pun makan 2 biji b complex dan 4 biji ostematrix. Minum air yang banyak dan terus tidur.

Biarpun bangun lewat sekitar 6:30 pagi, saya bersyukur kerana masih bernyawa dan gigi yang sakit sudah pulih. Alhamdulillah…B complex memang sangat berkesan untuk urat saraf dan Ostematrix 4 biji sudah memenuhi keperluan kalsium, magnesium dan vitamin D untuk sehari.

Terima kasih rakan bisnes Erna, Azizah, pengasas Kita Jutawan Shaklee-Janet dan pastinya buat sifu Kak Norita Idris atas tips ini. You guys are awesome!

Ayam penyet

Nasi Ayam Penyet, Cirit Birit, Nutriferon dengan Performance Drink

10:26 PM

Semalam kami sekeluarga makan di sebuah restoran ayam penyet. Sedap. Alya makan bertambah-tambah. Saya juga. 

Pagi ini saya bangun seperti biasa jam 5 pagi. Biological clock saya memang tepat setiap hari. Sejuk pagi ini. Sakit perut tidak terkata. Semacam memulasnya. Lama saya bertapa di bilik mandi. Aduhai,  ini pasti gara-gara terlebih makan cili ayam penyet.  Lebih setengah jam saya di situ.

Bila keluar bilik air saya rasa sakit yang amat. Rasa hendak menangis. Pukul 6 baru dapat solat Subuh. Suami terjaga bila tengok saya bergulung tarik selimut kembali. Terkejut tengok saya begitu. Saya minta dia uruskan anak-anak ke sekolah.

Anak-anak seperti faham. Kalau mama masih di atas katil waktu pagi begini memang mama kurang sihat. Ini jarang berlaku.  Cuma suami minta saya siapkan baju transit mereka sahaja.

Rasa tak bermaya. Sakit memulas macam nak bersalin.  Selepas anak ke sekolah saya buat 'remedy'  saya sendiri. Satu sachet Nutriferon dengan 250ml air sejuk dan 3 sudu Performance Drink. Kemudian sambung baring tunggu suami pulang bawa sarapan.  Sempat juga pesan roti canai. Hehe.



Beberapa ketika perut yang memulas tadi semakin kurang sakitnya. Lega rasanya.  Tapi tak mampu lagi untuk memandu ke pejabat.  Saya hantar pesanan ke HR dan 'team mate' , mengatakan saya lewat. Suami suruh saya pergi klinik ambil cuti sakit tapi saya tak boleh.  Banyak urusan penyerahan tugas perlu dilakukan hari ini. Yeay...22 hari lagi!

Bila suami pulang kami bersarapan bersama.  Alhamdulillah,  keadaan saya semakin baik.
Untuk semua,  saya cadangkan simpan stok Nutriferon dan Performance Drink untuk situasi kecemasan seperti ini. Tak perlu ambil ubat doktor.

33 Days Lucky Draw Birthday Giveaway by AtienStory

8:32 AM

http://atienstory.blogspot.com/

Bismillahirrahmanirrahim...

Assalamualaikum Atien

Selamat ulang tahun yang ke 33

Semoga dengan pertambahan usia ini, makin bertambah ilmu, iman dan amalmu. Aku doakan dirimu cepat sembuh, dan tabah menghadapi dugaan hidup kerana Allah mengujimu kerana kasih sayang Nya yang tidak terhitung. 

Semoga Allah memeliharamu seperti mana Allah memelihara orang-orang yang soleh. 

Love,
Normila Muhamad

doa sebelum tidur

Annual Concert & Excellent Awards

8:23 AM

Alhamdulillah dengan izin Allah anak-anak saya cemerlang dalam peperiksaan mereka untuk semester terakhir 6 dan 5 tahun. Bangga dengan pencapaian mereka. Sob sob. Sebak rasa mahu menangis, terharu dan gembira. Walaupun mereka masih tadika tapi bagi saya ia memberikan impak yang sangat besar dalam hidup kami suami isteri.
Sebagai seorang ibu yang bekerja pastinya saya kurang memberikan masa dan perhatian kepada mereka. Menghantar mereka ke tadika seawal 8 pagi, kemudian pulang ke rumah untuk menyelesaikan sebahagian kerja di rumah sebelum berdesup ke pejabat tepat jam 9:15pagi.
Kemudian lewat jam 6:40 petang kadangkala jam 7 petang baru mengambil mereka. Bilakah waktu berkualiti kami?
Seingat saya, saya cuma berkesempatan melihat kerja rumah mereka setiap malam. Biasanya mereka sudah menyiapkan nya ketika petang hari di kelas transit. Itu pun kadangkala saya tidak berdaya melihatnya. Letih seharian di pejabat buat saya sedikit culas.
Ada kalanya cikgu kelas mengadu tentang kerja rumah yang tidak siap. Astagfirullah...cuainya saya.
Tentulah saya terkejut bila mengetahui keputusan mereka hari ini. Kedua-duanya mendapat tempat yang pertama dalam kelas. Subhanallah Alhamdulillah Allahuakbar.  Semuanya di atas kuasa Nya.  Mungkin juga berkat saya mengamalkan surah-surah terpilih dalam al Quran seperti yang disarankan guru/mentor Shaklee saya, iaitu surah yasin, -waqiah dan al mulk setiap pagi usai solat Subuh. Juga zikir-zikir Ya Wahhab, Selawat atas nabi dan istiqamah melakukannya sepanjang hari. Suami juga mengamalkan yang sama. Ilham dari arwah ayahandanya.
Saya percaya juga amalan rohani sebelum tidur sangat membantu. Setiap malam saya dan anak-anak akan membaca surah Fatihah,  4 kul, doa tidur, ayat kursi, ayat baqarah dan minta maaf sesama sendiri.
Memandangkan saya bekerja,  saya kurang menitikberatkan pemakanan sihat kepada mereka. Mereka cuma bersarapan minuman susu atau milo yang dicampurkan dengan meal shakes setiap pagi. Kadang-kadang saya bekalkan sedikit roti atau biskut atau  sekali sekala nasi lemak yang dibeli di kedai (teruknya saya). Mereka makan tengahari di sekolah dan minum petang juga di situ. Makan malam Alhamdulillah suami yang sediakan. Kalau kami lewat, suami akan bawa kami makan di luar sahaja.
Disebabkan itu, saya memilih untuk memberikan anak-anak saya supplement Shaklee.  Pilihan yang terbaik saya kira. Mereka jarang sakit berbanding sebelum ini. Cergas dan cerdas. Supplement sangat penting untuk kanak - kanak seusia mereka kerana perlu tenaga untuk belajar.
Saya berikan mereka Meal Shakes,  Chewable Vita- C,  Omega guard, Performance Drink dan ESP setiap hari.
Percaya doa ibu akan dimakbulkan maka kita cakaplah yang baik-baik, fikir yang baik-baik untuk mereka. Apa yang kita fikir in shaa Allah adalah doa.
Jika anda perlukan supplement untuk anak-anak hubungi saya untuk mendapatjannya. Tips dan konsultasi percuma untuk pelanggan saya.