Cadangan Vitamin untuk Masalah Migrain

9:00 AM

 

 
B Complex
 • Vitamin B Complex ialah vitamin yang membantu meningkatkan sistem pertahanan badan.
 • Mengurangkan tekanan dan bertindak sebagai penenang.
 • Vitamin B2 (riboflavin) dan Vitamin B6 (Pyridoxine) telah terbukti boleh membantu mengurangkan kesakitkan akibat migrain.
 • Vitamin B lengkap dalam B Complex Shaklee memastikan anda bukan saja mengurangkan risiko diserang migrain, tapi juga mencegah penyakit-penyakit lain seperti depresi, strok dan sebagainya.
 • Dikenali sebagai pengganti painkiller.
Ostematrix (Kalsium, Magnesium & Vitamin D)

 • Kalsium bukan sahaja membina tulang dan gigi, malah ia membantu menetapkan ritma jantung.
 • Menyelesaikan masalah insomnia,
 • Membantu pengaliran gizi masuk dan keluar daripada membran
 • Membantu dalam pembekuan darah.
 • Kalsium juga sangat diperlukan dalam mempertahankan fungsi saraf dan otot, serta buah pinggang. Ia juga mengurangkan kadar kolesterol dalam darah.
 • Magnesium pula penting untuk metabolisma kalsium. Ia membantu untuk mengelakkan pembuluh darah menjadi kejang, salah satu punca yang dipercayai penyebab migrain. Satu kajian telah dibuat ke atas Magnesium, dan didapati ia membantu mengurangkan sakit kepala migrain dan mengurangkan frekuensinya.
 • Vitamin D pula penting untuk penyerapan kalsium. Kalsium yang tiada vitamin D tidak boleh diserap oleh tubuh, dan boleh tertinggal sebagai batu dalam ginjal atau pundi kencing.
Bagi penderita migrain, anda hendaklah mengetahui penyebab-penyebab yang boleh menjadikan anda diserang migrain. Sekiranya ia berpunca dari pemakanan, maka kawallah pemakanan.

Cuba elakkan mengambil ubat-ubatan berterusan yang kita sedia tahu ada kesan sampingan. Kasihanilah buah pinggang kita kerana terpaksa bekerja keras untuk memproses ubat-ubatan yang mengandungi dadah.

Sebenarnya, kita yang mengawal minda kita. Seseorang yang berfikiran positif akan mengubah biokimia badan dan boleh mengubah kesihatan dengan sempurna. Jika kita mempunyai migrain, mari kita mula memerhatikan jika kita mempunyai tabiat membimbangkan. Kita boleh mengubah tekanan darah kita dan biokimia dan keseimbangan hormon dengan mengubah fikiran kita. Pemikiran adalah siapa kita dan bagaimana kita melihat dunia.

Sujudlah dengan tenang kepada Maha Pencipta.Bila kita bersujud, aliran darah yang meningkat ke bahagian otak mampu mengurangkan risiko serangan sakit kepala dan juga migrain.

Minumlah air dalam kuantiti yang banyak. Bila kita sakit kepala, otak kita perlukan oksigen. Air itu mengandungi oksigen.

Tariklah nafas dalam dalam. Semasa menarik nafas, bayangkan kita sedang menarik urat-urat kepala yang sedang sakit. Tahan beberapa ketika. Bayangkan pula kita sedang bersedia untuk mengeluarkan urat-urat yang sakit itu keluar dari kepala kita. Kemudian, lepaskan perlahan-lahan, saat ini kita bayangkan kita telah pun melepaskan kesakitan itu. Ulang banyak kali sehingga semua kesakitan itu kita lepaskan.

Berdoa dan terus berdoa.

Usaha dan tawakkal.

Jika anda rasa anda perlukan vitamin ini, anda boleh dapatkan harga yang istimewa dan konsultasi percuma dari saya.

Call/whatapps/sms: 019 2250752
Email : normila.muhamad@gmail.com
Add FB: Normila Muhamad
Like Fan Page: Mamanurins Vitamin Shop

*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit
You Might Also Like

0 comments