Saranan Batu Karang bersama Shaklee.

12:39 PM

Bagaimana batu karang berlaku?Sebenarnya air kencing kita mengandungi garam galian yang telah hancur. Jika garam ini terlalu pekat, garam berlebihan bertukar menjadi keras dan dinamakan 'batu'. Batu karang yang besar boleh menyekat pengaliran air kencing dan menyebabkan jangkitan dan adakalanya dinamakan renal colic - sakit teruk di sekeliling buah pinggang hingga ke bahagian kelengkang. Sesetengah orang yang mengalami batu karang tidak merasakan apa-apa tanda, ada pula terlalu sakit dan keradangan.

Pemecahan batu karang boleh menjadi agak menyakitkan, tetapi batu karang biasanya tidak menyebabkan kerosakan yang kekal. Bergantung kepada situasi anda, anda mungkin memerlukan tidak lebih daripada mengambil ubat sakit dan perlu mimum air yang untuk memecahkan batu buah karang. Dalam keadaan lain, pembedahan mungkin diperlukan. Doktor anda mungkin mencadangkan rawatan pencegahan untuk mengurangkan risiko batu karang berulang jika anda mempunyai risiko yang tinggi untuk terjadi lagi.

 Simptom
Ia tidak mempunyai simptom yang nyata. sehingga ia bergerak di sekitar dalam buah pinggang anda melepasi ke dalam saluran kencing anda - tiub yang menyambungkan buah pinggang dan pundi kencing. Pada ketika itu, tanda-tanda dan gejala-gejala berikut boleh berlaku:

  • Sakit teruk di sebelah dan belakang, di bawah tulang rusuk
  • Sakit yang merebak ke bahagian bawah abdomen dan pangkal paha
  • Sakit ketika membuang air kecil.
  • Air kencing menjadi berwarna merah jambu, merah atau perang
  • Air kencing yang berbau sangat busuk
  • Loya dan muntah-muntah
  • Gesaan berterusan untuk membuang air kecil
  • Membuang air kecil lebih kerap daripada biasa
  • Demam dan menggigil jika jangkitan hadir


Bagaimana vitamin Shaklee boleh membantu pesakit yang menderita batu karang?


B-Complex - menurunkan oksalat (garam mineral) yg membentuk batu karang


Vita-C - mengasidkan urin dan batu karang tidak akan terhasil dlm urin berasid

OsteMatrix - mengandungi Magnesium yg menurunkan oksalat & mencegah pembentukan batu karang

Alfalfa Complex - mengurangkan infeksi & inflamasi

Carotomax - menyembuhkan luka di urinari akibat batu karang Lecithin - membekar lemak berlebihan yg mendorong pembentukan batu karang

Tips istimewa untuk pelanggan saya.

COD di kawasan berikut:- Puchong, Cyberjaya, Putrajaya, Bandar Baru Bangi, Serdang, Seri Kembangan, Equine Park, Pasar Borong Selangor, Pulau Meranti, Highway MEX, Bukit Jalil, Sri Petaling, Kuchai Lama, Klang Lama, Sg Besi, Kem Sg Besi, UPNM, BTS, The Mines dan kawasan-kawasan sekitarnya.

Call/whatapps/sms: 019 2250752
Email : normila.muhamad@gmail.com
Add FB: Normila Muhamad
Like Fan Page: Mamanurins Vitamin Shop
Blog: www.mamanurins.blogspot.com

You Might Also Like

0 comments