Grilled Chicken, Potatoes and Vege

4:12 PM

Air tangan kekanda terchenta Pie Shafie. Adinda tengok aje...

Semalam saya up status ni kat  FB. Hehe.



Saya teringin nak makan western style untuk lunch tapi malas nak masak, dan peti ais penuh dengan raw material. Apa lagi, order kat en suami yang baik hati. Dah ler baik hati, pandai pula ambik hati kami anak beranak. Alhamdulillah...

Inilah hasilnya. Tak dan kami nak buat plating satu satu walaupun cuma 4 orang aje. Selera masing-masing berbeza. Nurin cuma makan kentang, Alya makan ayam. Mama makan semua cuma roasted garlic dan roasted tomatoes dalam kuantiti yang kecil. Papa makan semuaaaa sekali.


Roasted chicken tu sangat sedap. Tak terlalu over, sedang-sedang dan masih juicy, tak dry. Roasted vege yang lain juga sedap tak terkira. Ada bawang besar, tomato ceri, lada benggala/capsicum, whole garlic (with skin), juga cilantro. Itu yang menaikkan bau dan rasa. Kacang buncis dan sebahagian tomato ceri itu di celur (blanched). Fresh dan umpppphhh!!

Sebenarnya rasa roasted garlic lebih sedap berbanding cara masak yang lain. Bawang besar yang dipanggang juga penuh dengan rasa. Mixed taste from the chicken juice and the vegetables.


Suami saya menggunakan satu labu bawang besar dan dibelah dua.

Oh yaaa.....paling penting dalam cerita ini ialah sos black pepper. Saya yang buat.



Sedaplah jugak. Ikut tekak saya kan..

Memang berseleralah semua makan. Tinggal sisa ni je...


Alhamdulillah. Masak sendiri lebih puas hati. Tau halal haramnya, cara masaknya, dan lebih murah berbanding makan di luar. Alhamdulillah

Call/whatapps/sms: 019 2250752
Email : normila.muhamad@gmail.com
Add FB: https://www.facebook.com/normila.muhamad
Like Fan Page: https://www.facebook.com/MamanurinsVitaminShop
Blog Urus Akaun Bisnes Kecil: www.normilamuhamad.blogspot.com

*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

You Might Also Like

0 comments