Kulit Sihat dan Cantik dengan Vitamin Shaklee

5:05 PM

Antara vitamin yang baik untuk kulit yang sihat dan cantik ialah ESP, B-complex, Vitamin C, Vitamin E dan GLA Complex. Jika punya budget yang besar disarankan ambil Vivix yang sangat dikenali sebagai tonik anti penuaan dan Collagen Powder Shaklee.

Sumber: Google

Mengapa ESP berada disenarai teratas?

Ini kerana sel terbentuk dari protein. Sel yang sihat akan menghasilkan kulit yang sihat. Penghasilan sel baru yang sihat akan dapat membantu menggantikan sel mati yang masih melekat pada wajah.Tompok hitam, bekas jerawat, jeragat dan warna kulit yang tidak sekata merupakan sel mati dan ia sukar untuk dihilangkan kerana tiada sel baru untuk menggantikan sel yang lama. Pengambilan protein yang berkualiti tinggi sebagai makanan wajib harian kita, pasti dapat mengantikan sel-sel baru dalam tubuh badan kita.

Pengambilan ESP Shaklee secara konsisten membolehkan tompok hitam, kesan jerawat dan jeragat hilang secara beransur-ansur. Bergantung kepada individu. Kesan lama memerlukan sedikit masa.

Untuk kesan maksima, boleh mengambil vitamin-vitamin lain yang saya senaraikan di atas.

Sustained Released Vita-C Plus
 • Vitamin C merupakan komponen penting dalam pengeluaran kolagen dalam tubuh manusia. Ia membantu memerangi kemusnahan kolagen dan tekanan oksidatif. Keputusan dari ujian klinikal menunjukkan vitamin C yang semulajadi menggalakkan pembentukan kolagen dan mengurangkan kesan radikal bebas, membantu untuk mengekalkan kulit muda dan tegang
 • Kolagen adalah struktur sokongan protein yang penting untuk kulit muda dan tegang. Secara keseluruhan, jumlah kolagen dalam kulit menurun bergantung kepada usia, proses yang berterusan dipercepatkan oleh beberapa faktor seperti cahaya matahari, merokok, radikal bebas, dan keradangan. Vitamin C adalah salah satu cara yang paling berkesan untuk meningkatkan sintesis kolagen dan melambatkan kemusnahan itu.
Vita-E Complex
 • Dikenali sejak bertahun tahun lamanya sebagai vitamin yang hebat untuk memperbaiki dan menyembuhkan tekstur kulit.
 • Antioksidan yang sangat baik, ia mampu menghalang kerosakan kepada sel-sel kulit.
 • Penyelidikan menunjukkan vitamin E mempunyai kesan yang sangat positif dalam rawatan parut
 • Minyak vitamin E yang tulen dan semulajadi membantu dalam melicinkan tekstur kulit, menjadikannya lebih sekata dan mempercepatkan pertumbuhan semula sel.
 • Sel kulit yang berparut sebenarnya mengalami kekurangan kolagen (protein semulajadi dalam kulit) dan keanjalan. Vitamin E membantu untuk meringankan kemunculan parut dan akhirnya menyingkirkan mereka. Ia meningkatkan tekstur kulit, simulasi aktiviti antioksidan. 
B-Complex
 • Penting untuk hormon yang stabil. 
 • Jika tubuh badan kita punya B-complex yang mencukupi, kita lebih bertenaga dan tidak mudah letih. Bila letih, ia sangat jelas terpampang di wajah.  
 • Kukurangan vitamin ini dalam tubuh menyebabkan hormon tidak stabil dan mudah marah. Bila kita asyik marah-marah, air muka kita akan cepat keluar garis-garis halus yang mempercepatkan penuaan. 
 • Jagalah emosi dengan B-Complex sudah pasti kecantikan terpancar di wajah menjadi berseri-seri.

Call/whatapps/sms: 019 2250752 
Email : normila.muhamad@gmail.com 
Add FB: https://www.facebook.com/normila.muhamad 
Like Fan Page: https://www.facebook.com/MamanurinsVitaminShop 
Blog Urus Akaun Bisnes Kecil: www.normilamuhamad.blogspot.com 
 
*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

You Might Also Like

0 comments