Jika Sayang Suami...

5:59 PM

Saya tahu ramai di kalangan wanita/isteri yang sedang mencari vitamin untuk suami tersayang. Siapa tak sayang suami kan? Kita memang mahukan suami kita sihat, kerana kebergantungan kita kepada mereka sangat kuat. Suami ialah teman hidup kita, sahabat sejati tempat kita bercerita dan meluah perasaan. Syurga isteri sememangnya terletak pada redha suami.

Sumber: Google

Cabarannya, ramai yang tidak tahu vitamin apa yang baik untuk suami. Terlalu banyak vitamin dan makanan tambahan di pasaran, jadi mana yang baik? Jom kita selusuri satu persatu..

Untuk suami, apakah vitamin yang mereka perlukan? Vitamin yang paling penting ada 3 jenis.

Omega Guard
Ia sangat baik untuk jantung dan kardiovaskular. Baik untuk membakar lemak dan bagus untuk memori dan daya ingatan yang kuat. Bertindak sebagai  anti inflammation (bengkak dan radang). Sangat sesuai diambil jika punya masalah gout.

Omega baik untuk paru-paru terutamanya bagi suami yang banyak merokok dan mengalami asma atau sesak nafas. Apabila omega diambil  secara konsisten ia membantu paru-paru 'warm' atau hangat. Ia mengurangkan simptom-simptom asma atau lelah.

Kebanyakan suami banyak makan makanan yang berat supaya mereka bertenaga. Di awal pagi mereka sudah bermula dengan nasi lemak atau roti canai berserta minuman manis seperti teh tarik.  Oleh kerana sudah sebati dengan jiwa, isteri mempunyai masalah untuk menukar menu pagi yang lebih sihat. 

Omega membantu memecahkan kolesterol dalam darah. Suami-suami semua jangan abaikan pengambilan omega ni tau!
Vitamin E 
Ia dikenali sebagai vitamin cinta. Awwww... baik untuk kesuburan dan bagus untuk saraf. Bagus untuk stamina dan juga kulit yang sihat. Vitamin E sangat membantu menurunkan trigliceride iaitu sejenis lemak yang boleh mengganggu kestabilan darah dan kesihatan jantung serta kardiovaslular.

Zink

Ia penting untuk pertumbuhan sel. Selain perlu untuk kestabilan hormon di dalam tubuh. Menggalakkan pertumbuhan rambut serta kesihatan yang optimum. Banyak lelaki apabila berkahwin dan punya kerjaya yang lebih baik mereka mudah kehilangan rambut  (rambut gugur) akibat tekanan hidup.  Tambah disedari hubungan dengan isteri menjadi dingin

Zink sangat baik untuk membantu proses pertumbuhan. Rambut yang gugur memerlukan zink untuk  membetulkan sel rambut yang rosak.

Suami yang sihat impian seorang isteri. Oleh itu, sayangi suami dengan memberi vitamin yang baik untuk mereka. Jangat terkejut jika mereka lebih sayang dan memanjakan kita selepas makan vitamin ini! Wink !~


Call/whatapps/sms: 019 2250752 
Email : normila.muhamad@gmail.com 
Add FB: https://www.facebook.com/normila.muhamad 
Like Fan Page: https://www.facebook.com/MamanurinsVitaminShop 
Blog Urus Akaun Bisnes Kecil: www.normilamuhamad.blogspot.com 

*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

You Might Also Like

0 comments