Puding Kiwi

4:12 PM

Sebelum puasa hari tu ada beli 7 beli kiwi hijau. Konon-konon nak makan dengan overnight oat. Memang makan tapi cuma 3 biji je. Ada lebih tapi tersangatlah masam untuk dimakan begitu sahaja.  So the best way is to be creative. Saya buat puding kiwi yang simple sangat. Ikut citarasa sendiri.

Iklan jap! Konon-konon nak dapatkan khasiat vitamin C dalam kiwi ni. Sebiji pun tak sanggup nak makan macam tu je. Masam sangat. Jadi the best way nak dapatkan vitamin C semulajadi is by taking supplements. Vitamin C terbaik mestilah bersifat sustained release. Vitamin C Shaklee bersifat Sustained Released. Khasiat sebiji vita C 500mg Shaklee bersamaan dengan 7 1/2 biji oren!

Klik SINI untuk penjelasan yang lebih baik

Tengah promo ni, harga yang sangat berpatutan. Cepat grab!

************************************************************

Puding Kiwi

Sepaket agar-agar tali (20gm)
5 cawan air
1 1/2 cawan gula (tambahkan jika suka lebih manis)
1 tin susu cair
2 biji kiwi (blend dengan 1 cawan air)

sebiji buah kiwi utk hiasan



Cara-cara
 
Masukkan air, gula dan agar-agar tali ke dalam periuk. Kacau sehingga agar-agar larut kesemuanya.  Masak hingga mendidih.
Masukkan susu cair dan kiwi yg diblend tadi. Padamkan api.
Kacau hingga sebati.
Letakkan hirisan kiwi ke dalam acuan, kemudian tuangkan agar-agar ke dalam acuan. Sejukkan puding.
Bila dah sejuk, masukkan dalam peti ais.

Selamat mencuba ya.

Call/whatapps/sms: 019 2250752
Email : normila.muhamad@gmail.com
Add FB: https://www.facebook.com/normila.muhamad
Like Fan Page: https://www.facebook.com/MamanurinsVitaminShop
Blog Urus Akaun Bisnes Kecil: www.normilamuhamad.blogspot.com

*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit    

You Might Also Like

0 comments