pengedar shaklee taman amanputra puchong

Vitamin C Murah

10:00 AM

Vitamin C Murah

Aduhai... taip berjela-jela tiba-tiba semuanya hilang sekelip mata. Bukan rezeki saya nak berkongsi ayat yang panjang itu.

Tak mengapa. Kali ini saya taip pendek je. Antara respon penggemar vitamin C Shaklee. Vitamin C ni antara vitamin kegemaran saya dan suami. Vitamin cinta gitu. Hehe.

Apa bestnya vitamin Shaklee berbanding vitamin C jenama lain?

Mengandungi hanya 100% bahan semulajadi

Diekstrak daripada kanji jagung ("sumber semulajadi vitamin C"). Ia dihasilkan menyerupai molekul yang sama dalam buah sitrus. Mengandungi 120mg bioflavonoids. Bioflavonoids-meningkatkan lagi fungsi vitamin C, mencegah pengoksidaan vitamin C dalam badan dan mengawal paras kolesterol sihat

Bersifat Sustained Release


Setiap tablet vitamin C mengandungi 7.5 hidangan sebiji buah oren termasuk kulitnya dan ianya dibebaskan setiap jam sebanyak 1.5 hidangan. Dengan mengambil vitamin C Shaklee, vitamin C mampu kekal di dalam plasma darah kita berterusan. Bahasa mudahnya, vitamin C dilepaskan secara perlahan-lahan di dalam tubuh. Ini sangat penting kerana vitamin C larut air, dan mudah rosak. Jika kita mengambil vitamin C yang tidak bersifat sustained release, ia akan larut dalam darah dan terus dibuang melalui air kencing. Ia perlu ditop up secara manual untuk mengekalkannya di dalam darah. Mudahnya kalau ambil yang sustained release. Tak payah 'top up' banyak kaliKalau beli bulan ni dapat harga istimewa . Beli twin pack dapat diskaun 5%. Atau beli 7 pada harga 6 botol sahaja. Best ke best ?

Apa kata mereka yang pernah makan vitamin C Shaklee?

Sustained Release Vita C 500mg, shaklee cyberjaya, shaklee puchong, pengedar shaklee taman amanputra puchong, shaklee Putra Perdana, testimoni vitamin C
Vitamin C Murah

Cegah/Rawat Sakit Sendi

10:00 AM

Cegah/Rawat Sakit Sendi

3 vitamin serangkai ini sangat popular kerana sangat berkesan merawat sakit sendi. Raaaamai sangat antara warga emas yang mengalami sakit sendi. Sangat sakit terutamanya ketika hendak solat.


shaklee cyberjaya, shaklee puchong, pengedar shaklee taman amanputra puchong, shaklee Putra Perdana, omega guard, ostematrix, ajht, advance joint health, sakit sendi,
Cegah/Rawat Sakit Sendi

AJHT 

Memang diakui oleh penggunanya sangat berkesan bagi mengurangkan masalah sakit-sakit sendi. Kandungan glukosakamina didalam AJHT akan membantu memberikan keselesaan kusyen sendi dan tulang rawan yang sihat.

Ostematrix 


Mengandungi Vitamin D, Kalsium, Magnesium, Zink dan mineral lain untuk kesihatan tulang dan mengelakkan osteoporosis. Untuk tidur yang lebih lena dan melawaskan pembuangan. Anda akan rasa sakit sengal sengal akan berkurangan dengan kadar segera.


Omega Guard  


Kaya dengan omega-3, EPA, DHA, ALA dan diperbuat dari minyak ikan laut dalam yang melalui 3 saringan penulenan. Bukan sahaja baik untuk sel-sel otak berhubung ia juga sangat berkesan sebagai anti keradangan sendi. Membantu juga dalam pengurangan paras koleterol dalam darah dan mengurangkan selera makan.

Cegah dari awal. Yang muda pun tak lari dari masalah ini terutamanya yang aktif bersukan dan pernah mengalami kemalangan.

Hubungi saya untuk maklumat lanjut.

Whatapps/sms: 019 2250752 
Email : normila.muhamad@gmail.com
Add FB: https://www.facebook.com/normila.muhamad
Like Fan Page: https://www.facebook.com/MamanurinsVitaminShop
COD sekitar Cyberjaya, Puchong dan kawasan sekitarnya.
Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EKSKLUSIF dengan setiap pembelian ISTIMEWA untuk anda!

*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit  

omega guard

Tips Memilih Minyak Ikan di Pasaran

10:00 AM

Tips Memilih Minyak Ikan di Pasaran


Saya pasti ramai yang dah aware tentang betapa pentingnya pengambilan minyak ikan yang kaya dengan DHA dan EPA dalam pemakanan kita. Baik untuk orang dewasa atau sejak bayi lagi.

Tapi yang menjadi isunya ialah bagaimana memilih minyak ikan yang terbaik. Terdapat banyak jenis, jenama dan sumber yang berbeza. 

Untuk mengetahui sesuatu minyak ikan itu berkualiti tinggi atau tidak, kita lihat pada berapa tinggi kepekatan dan ketulenan minyak ikan tersebut serta kandungan minyak ikan dalam setiap capsul yang di makan.

Jangan terkejut pula kalau kita tengok saiz hidangan 1200mg tapi kandungan EPA dan DHA nya cuma 660mg. Selebihnya bukannya minyak ikan tetapi mungkin lemak ikan. 

Semua orang yang beli dan makan minyak ikan semestinya mahukan khasiat daripada minyak ikan. Bukannya lemak. Kannnn???

Jom kita tengok apa yang Shaklee Omega Guard tawarkan. 

1000mg / servings

540mg EPA + 360mg DHA = 900mg kandungan minyak

JADI...

90% adalah minyak ikan yg berkualiti!

Ada banyak lagi fakta menarik tentang Omega Guard Shaklee. Nanti kita cerita lagi.

Untuk maklumat lanjut boleh cek blog saya 

http://mamanurins.blogspot.my/search/label/omega%20guard?m=1

shaklee cyberjaya, shaklee puchong, pengedar shaklee taman amanputra puchong, shaklee Putra Perdana, omega guard,
Tips Memilih Minyak Ikan di Pasaran


Selain itu...minyak ikan shaklee (omega guard) melalui 3x penyulingan

Penyulingan TIGA molekul

✅BEBAS dari logam berat dan bahan cemar
❌TIDAK mengandungi oksida dan lemak trans
❌TIADA bau dan rasa ikan

Whatapps/sms: 019 2250752 
Email : normila.muhamad@gmail.com
Add FB: https://www.facebook.com/normila.muhamad
Like Fan Page: https://www.facebook.com/MamanurinsVitaminShop
COD sekitar Cyberjaya, Puchong dan kawasan sekitarnya.
Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EKSKLUSIF dengan setiap pembelian ISTIMEWA untuk anda!

*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit  


Bila Anak Kurang Selera Makan

Bila Anak Kurang Selera Makan

4:08 PM

Bila Anak Kurang Selera Makan

Sejak Nurin Sofea masuk setahun, saya rasa susah sangat untuk memenuhi selera makannya. Ada kalanya dia makan banyak. Ada ketika cuma sesudu dua. Pernah juga tak mahu makan langsung. Hanya susu ibu sahaja. Makanan kegemarannya yang dikenalpasti dia suka ialah buah-buahan. Setakat ni semua buah yang diberikan disukainya termasuk lemon yang masam itu. Tapi dia perlukan makanan seimbang. Buah sahaja tidak memenuhi nutrisi harian.

Pernah saya terlalu sedih kerana dia menolak makanan. Saya berdoa semoga Allah ilhamkan saya makanan yang disukainya. Alhamdulillah. Beberapa minggu selepas itu selera dia berubah. Hanya beberapa minggu. Kemudia dia menolak lagi. Saya tetap berdoa dan suami mencadangkan agar saya biarkan Sofea makan sendiri. Jadi saya perlu rajin melayannya.

Sejak semalam dia makan sendiri. Saya sediakan makanan bite size untuk dia. Alhamdulillah. Nampak berselera dan ceria. Bersepah jangan cerita lah. Hihi. Itulah kesusahan yang membahagiakan. Nikmat yang mana satukah yang hendak engkau dustakan?

Ibu ibu kalau ada resepi dan menu untuk sofea sila taip di ruangan komen ya. Mamanurins kadangkala ketandusan idea.

Bila Anak Kurang Selera Makan


Whatapps/sms: 019 2250752 
Email : normila.muhamad@gmail.com
Add FB: https://www.facebook.com/normila.muhamad
Like Fan Page: https://www.facebook.com/MamanurinsVitaminShop
COD sekitar Cyberjaya, Puchong dan kawasan sekitarnya.
Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EKSKLUSIF dengan setiap pembelian ISTIMEWA untuk anda!

*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit  

pengedar shaklee taman amanputra puchong

Set Berpantang Asas Shaklee

3:34 PM

Set Berpantang Asas Shaklee

Lama sungguh saya menyepikan diri dari berblogging. Sibuk dengan FB dan pelbagai sosia media yang lain. So lame excused. In fact saya sedang berusaha keras untuk update tapi mungkin belum ditakdirkan lagi untuk meluahkan di blog ini. Apa pun moga penulisan ini bermanfaat untuk anda yang sedang membaca.

Saya nak tanya ni, ada yang tengah survey set berpantang ke tu? Apa kata survey untuk set berpantang asas shaklee juga. Murah. Berkesan. Boleh guna sehingga 4 - 6 bulan. Maksudnya boleh dilanjutkan untuk supplement penyusuan. Saya dah mencubanya. Memang sangat berbaloi.

Apa itu Set Berpantang Asas Shaklee?


Vita Lea.


*Vita Lea merupakan multi vitamin lengkap di dalam satu tablet dengan 28 jenis vitamin dan mineral.
*Ia mengandungi zat besi yang sangat penting untuk pembinaan sel darah merah.
*Mengelakkan ibu berpantang daripada kelihatan pucat lesi, lesu dan tidak bermaya
*Mengelakkan pengsan atau pitam.
*Meningkatkan tenaga.


B complex.


*Membantu dalam proses pembinaan sel darah merah
*Menstabilkan hormon.
*Ibu berpantang lebih bertenang dan tidak mudah rasa stress dan meroyan.
*Hormon yang stabil membantu untuk proses pemulihan bagi si ibu yang baru melahirkan anak.
*Meningkatkan imun sistem dan pertahanan badan.
*Ibu yang tenang berupaya menghasilkan susu yang banyak


Zinc Complex.


*Membantu mempercepatkan proses baik luka.
*Vitamin yang penting untuk pertumbuhan dan tumbesaran
*Mengurangkan keguguran rambut ibu
*Pengambilan zink setiap hari dalam diet ibu berpantang mempercepatkan pemulihan ibu berpantang.

Vita-C Plus 500mg.


*Sebagai antioksidan, membantu meningkatkan sistem imunisasi badan ibu dan bayi dan menjadikan kulit lebih cantik, putih dan bersih
*Mengelakkan selsema
*Menguatkan antibodi dan pertahanan badan
*Mempercepatkan pemulihan luka
*Mengelakkan pendarahan.


Untuk maklumat lanjut boleh baca kat link ini 

http://mamanurins.blogspot.my/search/label/set%20berpantang?m=1

Ada banyak perkongsian menarik di sana.

Ada juga testimoni dari customer. Jom kita tengok apa kata mereka.

shaklee cyberjaya, shaklee puchong, set berpantang, vita lea, vita c, zinc, b complex
Set Berpantang Asas Shaklee

Whatapps/sms: 019 2250752 
Email : normila.muhamad@gmail.com
Add FB: https://www.facebook.com/normila.muhamad
Like Fan Page: https://www.facebook.com/MamanurinsVitaminShop
COD sekitar Cyberjaya, Puchong dan kawasan sekitarnya.
Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EKSKLUSIF dengan setiap pembelian ISTIMEWA untuk anda!

*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit