Orang Dewasa Pun Boleh Kena Jaundis- Part 2

6:34 PM

Isnin 27hb Jun. 2016. Tengahari.

Setelah selesaikan menguruskan anak-anak ke sekolah, suami membawa saya ke Klinik Suraya. Kasihan suami terpaksa mengambil cuti kecemasan apabila melihat isterinya ini susah hati. Isterinya ini tidaklah sakit teruk. Dia seperti biasa tenang saja. Jarang melihat dia kelam kabut seperti saya ini. Haha.

Doktor Suraya yang bertugas waktu ini. Benar. Katanya saya nampak kuning. Mata saya kuning. Keseluruhan wajah saya kuning. Beliau mengambil sampel darah saya untuk diuji. Mula-mula cuma menggunakan mesin di bilik prosedur tapi katanya keputusan darah itu agak 'weird'. Ada bacaan yang tak selari dengan bacaan yang lain. Hb saya normal iaitu 12.5. Platlet agak rendah katanya tapi ia bukanlah bacaan yang tepat. Jadi sampel darah yang sama dihantar ke makmal untuk keputusan yang lebih terperinci.

Ok. Saya berdoa semoga keputusan darah itu baik-baik sahaja.

Selepas selesai urusan di Klinik Suraya, sempat lagi kami ke HQ Shaklee untuk 'restock'. Walaupun agak bimbang dengan apa jua keputusan darah tu, tapi saya cuba berlagak seperti tiada apa. Suami saya memang cool orangnya. Dia cuba gembirakan saya. Ikut apa sahaja kemahuan saya. Allah... bersyukur sungguh dapat suami sepertinya. Penyabar dan sangat bertanggungjawab.

Urusan harian berlaku seperti biasa juga. Saya juga masih meneruskan tempahan cookies Almond London dari pelanggan setia. Tempahan perlu siap sebelum hujung minggu ini, Masih banyak yang perlu disiapkan.

Semoga Allah beri saya kekuatan untuk melalui ujian ini. Sentiasa redha dan tenang. Allah uji sebab sayang. Syukur selalu. In shaa Allah.

Hubungi saya untuk maklumat lanjut tentang Shaklee.

COD sekitar Cyberjaya, Puchong dan kawasan sekitarnya.

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EKSKLUSIF dengan setiap pembelian ISTIMEWA untuk anda!

*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit  
You Might Also Like

0 comments