Perbezaan Shaklee

Perbezaan Shaklee

5:20 PM

Ramai antara kita dah lama dengar perkataan Shaklee kan? Shaklee ni dah lama berada di Malaysia.

Kalau kita ada customer yang dah berusia atau golongan warga emas, biasanya mereka sendiri yang beritahu kita macam ni

.
"Pakcik ni dulu makan shaklee. Lama dah, tahun 90-an dulu. Lepas tu dah tak makan sebab tak jumpa dealer bla.. bla.."

Sampailah terjumpa pulak kita melalui online/offline etc

Lama Shaklee bertahankan? Apa maksudnya tu? Jawapan ni yang biasa kita dengar tentang Shaklee, antaranya

1. Syarikat kukuh dan produk yang bagus
2. Produk diyakini , dipercayai dan ada pengguna tetap dan setia
3. Produk semulajadi
4. Produk halal penting untuk umat islam
5. Selamat, semulajadi, berkesan

Kalau tak bagus takkan shaklee boleh bertahan lebih 100 tahun di dunia kan? Anda semua tahu tak, Shaklee merupakan pengeluar multivitamin terawal di dunia?

SEBENARNYA shaklee lebih kepada nak tolong orang sihat.

"Kita Mahukan Yang Lebih Baik Untuk Masa Depan"

"Di shaklee, kami percaya setiap orang dari kita punya tanggungjawab untuk memastikan persekitaran kita yang terbaik untuk anak-anak dan generasi akan datang "

Ini kata Roger Barnett, CEO Shaklee Corp

Shaklee bukan semata-mata bisnes untuk dapat duit. Cuma ia bantu orang sihat dan kita BERKONGSI kebaikannya dengan semua orang, secara tak langsung, Shaklee merangka pelan untuk membantu menaik taraf kewangan kita.

Sebab tu dibuat pelan pemasaran Shaklee dan seterusnya membantu menjana kewangan dengan Shaklee

Bukti shaklee telah lebih 100 tahun di pasaran dunia












Ketiga-tiga produk ini adalahantara yang terawal dalam Shaklee.

Semunya ni masih ada lagi di pasaran sampai sekarang!
HEBAT kan?



Sekarang pembungkusannya lebih cantik dan menarik.










ESP yang paling HOT! Sehingga tulisan ini ditaip masih belum ada stok lagi. Habis terjual! Mana nak dapat produk yang beratus tahun di pasaran? Hanya di SHAKLEE

Pengguna Shaklee ni sangat bertuah sebab Shaklee sediakan produk yang berkesan memenuhi keperluan harian kita dari sekecil-kecil sel sampailah sebesar-besar manusia. Kita bertuah sebab kita dapat khasiat yang badan perlukan. Tak la badan kita cepat tua berbanding dengan usia sebenar. Cukup nutrisi.

Apa lagi perbezaan Shaklee?





Shaklee memulakan pengeluaran produk kesihatan terbaik di dunia. Walaupun di Malaysia ini ada yang mempertikaikan tentang kajian klinikal. Biasalah kan? Mesti ada yang respon begitu. Yang penting kita tahu apa yang Shaklee dah laburkan. Upline saya Master Jannatul dan juga ramai di Shaklee sendiri yang dah pergi ke Shaklee Corp di US. Melihat sendiri bagaimana Shaklee di US beroperasi. Kalau  Shaklee tipu, dalam ramai-ramai yang dah pergi Shaklee Home Office di US tu kan tak kan menipu juga. Betulkan?


Shaklee juga buat lebih 100,000 ujian untuk kualiti produk dalam SETAHUN













Semua ni tak ada syarikat lain yang mampu buat kecuali SHAKLEE. Jadi, tak salah la kita pilih produk, kan?



Berkesan, selamat, mesra alam.





Tiada siapa yang nak hidup masa tua dia kena ulang alik hospital? Semua orang nak hidup sihat. Jadi, dari muda lah kena jaga kesihatan kita., Cantik dalaman dan luaran. Jangan berkira nak sihat. jangan kedekut nak keluarkan duit utk beli vitamin Shaklee. Selain amalan jiwa zikir solat etc tu, kena jaga kesihatan melalui pengambilan makanan yang baik dan menyihatkan

Apa suplemen yang kita perlu kita ambil dalam diet harian?

1. Multivitamin yang secukupnya. Multivitamin ini termasuk multimineral. Sekurang-kurangnya 450mg kalsium dan vitamin D sehari. Untuk ibu hamil lain pulak kuantitinya. 1000mg tu yg paling baik

2.K ena pastikan kita ambil protin yg cukup setiap hari. Protin ni yg membentuk badan kita, beri tenaga dan hasilkan kulit yang sihat dan cantik

3. Tingkatkan pengambilan omega 3, EPA, DHA - ini utk mengurangkan kadar sakit jantung

4. Antioksidan - membantu jaga sel kita dari tua dan rosak.

5.Pengambilan vitamin B. Vitamin B kena ada asid folik, B6 dan B 12 untuk bantu lindungi DNA kita sambil-sambil dapat manfaat awet muda jugak. B for Beauty.  Mak-mak macam saya ni memang wajib ambil. Kami hari-hari berperang dengan emosi. Haha. Juga sesiapa yang sentiasa bekerja dalam keadaan tegang dan stress. Pengambilan tidak terhad kepada sebiji sahaja. Ikut keperluan tubuh badan.

Kalau perasan, kita boleh bezakan orang yang makan B-Complex Shaklee dengan yang tak makan. Orang yangt tak makan kita boleh nampak dia 'cepat tua'  sebab selalu serabut. Ops!

6. Akhir sekali kita kena pastikan untuk ambil prebiotik untnk jaga imun kita.Nutriferon sangat digalakkan. Dah tua nanti kita boleh nampak beza tahap kesihatan kita dengan orang yang tak makan suplemen. Memang berbeza tau!


Siapa sayang diri baik mulakan penjagaan awal kesihatan diri dan keluarga.

Apa lagi perbezaan Shaklee yang penting?



Shaklee mempunyai beberapa kajian oleh pihak ketiga, iaitu bukan dari orang-orang Shaklee yang buat kajian.





Jemput baca di link ini.  healthresource.shaklee.com

Dan antara anugerah yang pernah dimenangi oleh Shaklee:



'Human performance' yang makan Shaklee



Saja menyelit gambar.
Apa kata anda? Terbakar tak nak menyertai keluarga Shaklee kami?



























tips

Bagaimana Membanyakkan Susu Ibu

2:16 PM

Saya selalu bayangkan susu macam paip air. Sentiasa ada bila diperlukan. Bila pam melimpah. Bila direct feed pun begitu. Mind setting sangat penting sebab saya pernah dengar orang kata penghasilan susu bermula dari otak. 

Makan makanan seimbang. Air 3 liter. Suplemen yang bagus untuk beri tenaga dan mood yang tenang. Mood baik susu lagi banyak keluar.

Suplemen asas seperti multivitamin,iron, vitamin C, vitamin B Complex, protin, kalsium dan lain-lain. Kita perlukan semua suplemen ni untuk top up nutrisi dalam badan sebab sedia maklum makanan harian kita tak cukup semua tu. Mampukah kita makan makanan dari sumber organik yang banyak dalam sehari?

Bila cukup semua ni barulah kita ada energy dan tenaga untuk all out breastfeed di samping tugas hakiki sebagai pekerja, isteri dan ibu.

Anda perlukan nasihat dan konsultasi? Boleh PM saya ye. Jangan malu. Ilmu milik Allah Taala. Saya cuba buat yang termampu.


Catatan Harian

Buah Tin Di Halaman Sendiri

1:57 PM

Bismillah. Subhanallah. Alhamdulillah. Allahuakbar.

Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani.

Demi buah Tiin dan Zaitun,

Dan Gunung Tursina,

Serta negeri (Makkah) yang aman ini,

Sesungguhnya Kami telah menciptakan manusia dalam bentuk yang sebaik-baiknya (dan berkelengkapan sesuai dengan keadaannya).

Kemudian (jika ia panjang umur sehingga tua atau menyalahgunakan kelengkapan itu), Kami kembalikan dia ke serendah-rendah peringkat orang-orang yang rendah,

Kecuali orang-orang yang beriman dan beramal soleh, maka mereka beroleh pahala yang tidak putus-putus.

(Jika demikian kekuasaanKu), maka apa pula yang menjadikan engkau seorang pendusta, (berkata tidak benar) mengenai hari pembalasan, sesudah (ternyata dalil-dalil yang membuktikan kekuasaanKu mengadakan hari pembalasan) itu?

Bukankah Allah (yang demikian kekuasaanNya) seadil-adil Hakim?

(surah at-Tiin 95)

Masha Allah Tabarakallah. Sungguh gembira sebab dapat memetik buah dari syurga ini di halaman rumah sendiri. Menikmati kesedapan dan kemanisan buah yang segar ini. Tak terjemah dengan kata-kata. Hanya memanjat kesyukuran kepada Yang Maha Memberi. Ya Wahhab. Semoga kami mendapat nikmati sekali lagi di Syurga FirdausMu Ya Allah.

Taman Amanputra
Buah Tin 


.

Garlic atau Bawang Putih Penawar Darah Tinggi

4:54 PM

Mentor saya selalu kata vitamin yang biasa beliau cadangkan untuk masalah darah tinggi ialah Garlic Complex dan Omega Guard. Bila dia selalu sebut, ianya sudah tertanam dalam minda bawah sedar saya. Bila ada yang tanya laju je saya jawab dua vitamin ini. Masa tu tak adalah berapa faham kenapa. 

Hari tu, saya dengar radio IKIM, speaker tu seorang doktor, Pakar Antioksidan Mardi, Dr Suri Roowi
Beliau beritahu bawang putih atau garlic adalah tumbuhan yang sangat baik untuk darah tinggi. 

Anti Darah Tinggi - bawang putih/garlic


Beliau merujuk kepada Journal Medical Plant Research 2013.

Sesiapa yang mengalami masalah darah tinggi. makanlah bawang putih seulas setiap hari selama 12 minggu (3 bulan). In shaa Allah, tekanan darah tinggi boleh menjadi normal.

Apa? Tak boleh makan begitu sahaja? Kalau masak tak boleh kah?

Kalau masak hilang lah allicin dalam bawang putih tu. Tak dapatlah khasiat bawang putih sepenuhnya. Jangan risau, setiap masalah pasti ada jalan atau alternatifnya.

Telan je Garlic Complex

Apa istimewanya Garlic Shaklee dengan lain-lain produk seumpamanya di pasaran?



Perbezaan Shaklee:


  • Dibuat dari bawang putih jenis premium, bebas dari racun perosak dan ditanam secara organik di California, USA sewaktu musim panas

  • Dihasilkan secara eksklusif pada suhu bilik tanpa haba untuk memastikan pengekalan 100% Allicin aktif (tidak semua tablet garlic yang dijual dipasaran mengandungi Allicin aktif). Dwi teknologi digunakan untuk mengawal bau garlic.

  • Kajian menunjukkan perisa heranya terhasil dari kombinasi 2 ekstrak herba (Rosemary dan Spearmint). Ianya mengandungi pelbagai vitamin E untuk meningkatkan sebatian aktif garlic dan keberkesanannya di dalam tubuh kita.

  • Setiap 1 tablet membekalkan 500mg ekstrak garlic tulen menyamai dengan seulas garlic segar.






resepi

Tomyam Ayam Sedap

1:41 PM

Saya belajar buat tomyam dari suami. Lebur semua dalam periuk. Reneh api perlahan dengan agak lama. Untuk dapatkan stok ayam. Cuma dia guna pes adabi. Kombinasi pes tomyam putih dan yang biasa. Sedap tau.

Saya ni suka sangat tomyam yang pedas, masam dan pekat. Susah nak dapat yang menepati selera saya. Biasanya yang begini hanya ada di restoran Thai yang agak mahal. 

Ada satu hari tu saya dah jumpa tomyam yang sedap. Kebetulan masa nak order tu saya nampak tukang masak sedang masak tempahan customer lain. Saya perhati. Rupanya dia pakai pes yang dalam tin dan juga jus limau dalam botol. Barulah saya tahu rahsia kesedapan tomyam mereka. Tak lupa juga air stok ayam atau daging. Tak pasti pula. Tapi 3 benda ni yang buat tomyam mereka sedap sangat. Gigih saya cari pes tu. Macam biasa jumpa di mana-mana. 

Sejak itu, saya pun cuba la cara masak begitu. Walaupun tak sama seratus peratus tapi rasa tu dah ada. Hehe. Alhamdulillah. Allah bagi ilham. Bolehlah bagi keluarga makan makanan yang sedap dari air tangan sendiri. In shaa Allah dihiasi dengan zikir dan kalimah Allah.


Tomyam Ayam Mawaddah Warahmah. 

Bahan A

Ayam separuh. Potong kecil
Bawang besar 3 biji. Potong dadu.
Bawang putih 7 biji diketuk
Halia 1 inci - ketuk
Serai satu batang - ketuk
Lengkuas - 1 inci - hiris

Lebur semua bahan A dalam periuk dengan air. Reneh api perlahan sehingga ayam empuk. Lebih lama lebih baik untuk dapatkan stok ayam yang sedap.

Reneh sehingga jus ayam keluar


Agak2 dah cukup lembut, masukkan pes tomyam. Untuk separuh ayam, saya letak 5 sudu besar pes. Ikut citarasa masing-masing ya. Kacau biar sebati.

Pes tomyam terbaik setakat ini.

Tomyam Pes Sedap

Bahan B

Lobak merah
Kobis bunga
Cendawan tiram
Putik jagung
Daun limau purut
Daun ketumbar
Jus limau nipis - dari sebiji limau nipis


Masukkan bahan B kecuali daun ketumbar dan jus limau nipis. Perasakan dengan garam, sedikit gula dan jus limau nipis. Ikut tekak sendiri la ye. Tutup api. Langkah yang ini jangan lama sangat nanti sayur terlalu masak. Tak sedap pula nanti. 

Lepas tutup api hiriskan daun ketumbar dan taburkan atas tomyam tu. 

Tomyam Ayam


Bolehlah makan panas-panas. In shaa Allah sedap.