Battery Flat

4:44 PM

Semalam aku sangap. Tapi pagi ni aku bersemangat gila nak pergi kerja. Kul 7.15am aku anak beranak dah bersiap nak kuar. Except for Nurin yang bersembunyi disebalik selimut mickey mouse nya(masih tido). Aku biar dia tido dulu, and hubby start the car. Walawehhhhhh…aku dengar enjin macam x bunyik aje…apaaa kes…then I heard hubby shouting ‘bateri kong!!’

Aiseyyyyy…Aku kene gi keje lambat lagi ler nih!

Macam biasa kene smses boss and collegue. Huhuhuhu…

My boss replied:-
“that’s unfortunate”

Then aku discuss dengan hubby how to solve this prob. End up we decide that hubby kuar to buy breakfast and me myself settle kan laundry jap (dah kuar tajuk plak ek). Nak gi replace battery sekarang pon x bley sebab workshop belom buka. Baru pukul 7.30am.

Lepas breakfast baru hubby gi nearby workshop naik motor. Aku x amik port sebab bukannya aku faham sangat bab-bab teknikal ni kan. Langsung aku mandikan anak-anak aku yang comel-comel itu.

Seperti biasa selepas mandikan budak-budak tu, aku akan berkejaran satu rumah untuk pakaikan diaorang diapers. Penat la nak kejar sana-sini. Sampai aku hilang sabar dibuatnya. Korang tak tengok aku kene buli dengan budak dua orang nih…Kalau korang tengok mesti geram sama….

Lepas dress them up, Aku settlekan laundry (yang patut aku buat mlm ni) then baru aku dengar enjin keta dh bunyi. Alhamdulillah…settle masalah.

Masa antar Nurin gi umah bbsitter, satu cabaran lg. Aku buka passenger door kat blkg driver nak amik dier, dia lari gi pintu lagi satu, then bile aku gi kat pintu tu, dia pergi pintu tadi. Dia tak nak kuar keta. Penat aku pujuk. Rasuah macam-macam. Aiskrim la, coklat la…Suma dia tak amik port. Aku sudah marah ni!!! Nasib baik hubby ada, dia tolong rescue kan…Hubby kan berbadan sasa, so bila dia angkat Nurin, tak bleh gerak dahh….

Then Nurin menangis…Kesian tengok dia. Tapi nak buat macamana. Aku kene pergi keje…

You Might Also Like

4 comments

  1. hahaha..
    kena buli dgn nurin bukan 1 perkara biasa utk ko ker??
    ekekekek...nurin da mengikut jejak uncle don..suka nyakat mama nurin..
    kalo papa dier, lagi hebat!!!
    wakaakakakaaka...

    ReplyDelete
  2. Ko ni kelakar la...ada je bende yg jadik...huhu...letih aku membacanya.... ko makin kurus tak?

    ReplyDelete
  3. sebenar nya mmg byk benda yg berlaku hari2..tapi tak sempat nk update...aku makin gemuk ada ler..tak kurus langsung...ni nk petua ko camner nk kurus

    ReplyDelete
  4. seb bek ko ngaku makin gem*k..
    kalo x baru nak reveal kalo ko ckp makin kurus..
    hehehe...

    ReplyDelete