BabySitter

9:32 AM

Hari selasa ari tu aku cuti sebab kene jaga anak-anak. Baby sitter aku hantar anak pompuannya gi kolej. Jiran sebelah umah dia kata nak tolong jaga. Hari Isnin tu aku datang umah jiran tu, dia tak de. Nak tipon xder no tipon. Aisey…aku dah risau mana nak antar anak-anak. Next morning tu aku tengok umah nya memang tak de orang langsung. So aku assume mak cik tu cakap macam kel**g. Geram betul.

Babysitter aku sebenarnya dah preggy 8 bulan. Due 21 June ni. Mula-mula memang plan nak soh jiran sebelah babysitter aku ni. Tapi dah jadi macam ni nampaknya aku kene cari orang ganti. So aku tengah p k p k mana nak antar

Petang tu aku usha kawan-kawan kat area umah sewa lama. Tanya kot-kot ada org berminat nak jaga anak-anak aku tuk 2 bulan. 2 bulan aje sehingga babysitter aku abis pantang. Tapi sedih juga la nak bagi anak aku dijaga orang lain. Sebab Nurin & Alya memang serasi dengan babysitter ni. Namanya Kak Erah.

Ani, my (2nd ex-babysitter) berminat. Dia xkisah. Lagipon dier pernah jaga Nurin sehingga Alya lahir. Tapi dia buat bisnes jual kuih. Sibuk juga la. Aku takot Nurin & Alya ganggu dia buat kuih. Sedangkan aku nak masak pon diaorang sibuk2 kat dapor…

Balik cerita pasal Kak Erah.So far aku amat berpuas hati dengan servis yang Kak Erah bagi. Anak-anak jarang sakit. Balik umah macam biasa aje. Tak ada la nak mengamuk sakan macam dulu (masa tukar 3rd babysitter). Nurin pon rajin baca buku (plus koyak buku), belajar macam-macam sebab anak-anak Kak Erah masih belajar. Banyak belajar new vocabulary sebab berkawan dengan budak-budak besar. Pendek aku aku xpernah mengeluh. Except minor minor things. Aku pejam mata aje..

Bila aku tau Kak Erah pregnant aku memang frust ler…

Tapi tak per la..that is life..people come and go. Bertemu dah berpisah perkara biasa. Fuuhhhh..apsal aku emosi sangat niii..

Aku and hubby dah decide nak anta anak anak kat Taska Smart Reader dalam area taman ni. Fee dia affordable. Aku tengok Nurin pon suka. Ari tu aku lepak lama dengan Nurin & Alya kat situ. Kawan- kawan dia ramai.

Aku berdoa semoga tempat ni serasi dengan Nurin & Alya….Aminnn

You Might Also Like

2 comments

  1. mmg pun...sejarah aku dulu... babysitter meninggal, pastu taska diarah tutup...paling lama bertahan kat taska felda...

    smart reader tu bukan half day je ke...tu bukan nursery, kan...

    ReplyDelete
  2. half day tuk tadika nyer. tp daycare nama lain. tadika islam haziq. camtu ler..

    ReplyDelete