Masih Bermimpi

3:10 PM

Tajuk tak de kena mengena langsung. Tadi aku n 2 opis mate pergi visit show room. Walaweh..its really a dream house. The moment I open the show room's door, I felt like fainting. Like the interior sooooooo much.Off topic!
Dah lama betul tak updates blog. Dah masuk new year pon. Hmm..tak tau pulak nak updates apa...buat point form aci tak? Ada bad new & good news sepanjang 2009. Tapi yang paling significant adalah seperti dibawah (ayat skema)

New Job (again)
1. Commence on 1st December 2009.
2. Pilih job ni sebab dekat dengan rumah.Taman Amanputra-Cyberjaya (18km only).
3. Masuk pukul 9.30am-6.00pm. Kuar umah selalunya pukul 9.15-9.30am. Tapi most of the time i reach office at 9.40-9.45am. Balik pon selalu average pukul 6.20pm. Tapi reach home selalunya before 7pm.
4. Kul 7.40-8.00am send the kids to nursery. Back home to cook except Wed & Fri (got night market-no need to cook). Tapi selalu jugak ponteng kalau tak berapa nak sihat cum malas.Bawak bekal gi opis-save budget.
5. Keje focus on account & finance saja. Ada 3 companies to manage. Do everything. The only finance people in Malaysia office. Report direct to Pakistan office.
6. Can say everyday is very tight. Every week got dateline. Nak facebooking pon pagi-pagi aje. Kul 1 dah start reporting/ communicating with Pakistan office
7. So far, dah sebulan kat sini, aku rasa best la. Happy. No politic. No badmouthing.

Kepulangan Emak ke-Rahmatullah
1. She passed away on 21st Dec 2009. A week before Hari Raya Aidil Adha.
2. Semoga roh almarhumah dicucuri rahmat. Al-Fatihah...

Bila tiba 2010 rasa macam cepat sangat. Usia pon dah meningkat. Ramai juga yg bertanya bila nak menambah anak. Belum lagi kot.Tapi tak lama lagi aku dapat dua orang anak buah.Meriah laaa kuarga mama tok & papa tok nanti.

You Might Also Like

2 comments

  1. takziah Mil... sedihnye...

    tp camne ko leh tuka keje je...
    jeles tau...tp aku tak penah pun mintak keje lain...nape? aku pun xtau...

    ReplyDelete
  2. Rai>Thanks rai.aku tuko keje sebab family. keje lama tu ok aje, tp sebab jaaaaaaaauh sgt.

    Ko tak tukar keje sebab ko dah secure serba serbi kat sana. Convenience. Gi kerja awal, balik keje dah malam. Letih sangat. Kesian budak2

    ReplyDelete