Vitamin E Semulajadi untuk Kesihatan Kulit, Jantung, Otak, Kolon, Prostat dan Sistem Imun

9:59 PM

Vitamin E sangat sinonim dengan wanita. Hampir setiap barangan kecantikan di pasaran mengandungi Vitamin E.  Daripada pencuci muka, penyegar, krim pelembap semuanya mengandungi Vitamin E. Apakah Vitamin E ini? 

Vitamin E sejenis aktioksidan kuat yang boleh larut dalam lemak di mana ia menyokong kesihatan jantung, otak dan prostat di samping meningkatkan fungsi peparu, kolon dan keimunan. Satu kajian yang dijalankan oleh sekumpulan penyelidik di Univeristi Tifts menunjukkan bahawa pengambilan vitamin E berupaya meningkatkan fungsi keimunan pada warga tuaSatu kapsul gel lembut membekalkan:

*400IU vitamin E dari sumber semulajadi

*10mcg selenium sebagai pelengkap bagi menyempurnakan aktiviti vitamin E

KENAPA VITA- E  SEMULAJADI + SELENIUM WITH GRAPESEED EXTRACT SHAKLEE SANGAT BEST?


 APA BEZANYA DENGAN VITAMIN LAIN DI PASARAN?

*Sebabnya dalam Grape Seed Extract terdapat Oligomeric Proantho Cyanidin(OPC) yang lebih tulen berbanding kumpulan fitonutrien yang lain.

*OPC pula merupakan anti pengoksidaan yang paling berkesan dan mampu melindungi tisu-tisu daripada pelbagai kecederaan pengosidaan.

*OPC juga adalah 50 KALI GANDA khasiatnya daripada Vitamin E biasa dan 20 KALI GANDA khasiatnya daripada VITAMIN C.

*OPC berfungsi memusnahkan ‘radikal bebas’ yang boleh memusnahkan badan manusia. Dalam erti kata lain, OPC inilah yang bertindak MEMBANTU MENGATASI MASALAH KANSER bagi mereka yang sedang mengalami masalah penyakit kanser atau bertindak sebagai benteng daripada serangan penyakit yang ditakuti itu.

*Di samping itu, OPC yang amat kaya dengan protein terutamanya kolagen serta lebih kuat dari Vitamin E (50 kali ganda) dan C (20 kali ganda) menjadikannya antara makanan yang paling baik terhadap pembentukan sel dan tisu.

*Sekaligus ia juga baik untuk awet muda dan memelihara kecantikan.

*Selain daripada kehebatan Grape Seed Extract dari sudut kajian saintifiknya itu, kelebihan anggur juga turut termuat di dalam At-Tibb An Nabawi (Perubatan Nabi), yang menyatakan bahawa anggur adalah antara sebaik-baik buah dan yang paling banyak manfaatnya.

*Ianya berfungsi sebagai buah, minuman dan juga ubat. Tidak hairanlah jika di dalam Al-Quran disebut sebanyak 11 tempat mengenai buah anggur. Wallahuaklam.

Dapatkan Vita-E dengan harga istimewa dari saya.

Call/whatapps/sms: 019 2250752
Email: normila.muhamad@gmail.com
Add FB: Normila Muhamad
Like Fan Page: Mamanurins Vitamin Shop

You Might Also Like

0 comments