Pilu - Tragedi Kebakaran Pusat Darul Quran Ittifaqiah, KUALA LUMPUR.

4:16 PM

Bila dah lama tak update blog rasa kejang jari nak menaip. Penyakit berat ni kalau malas nak menaip. Tak ada ubatnya. Biasalah kan, bila dah lama tak buat perkara yang kita biasa buat, memanglah lambat sikit.

Sudah-sudahlah kan saya berehat. Sudah tiba masanya saya masuk gear dan pecut.

Hari ini pun kebetulan laptop saya sudah ter-on. Anakanda sulung sedang buat sedikit ulangkaji dan dia lupanak shutdown. Lepas menyusukan baby besar ni (read: 2 tahun 6 bulan) terrr rajin pula nak update blog. 

Topik apa hari ini? Pastilah berita meruntun hati tentang kebakaran di sekolah tahfiz. Scroll FB pun rasa tak sanggup. Sedih dengan berita mengejut ini. Didoakan keluarga mangsa redha dan tabah dengan kehilangan anak-anak syurga mereka. Jasad mereka rentung tapi pastinya roh yang menemui Allah itu sangat wangi dan suci. 

"Semoga Allah memberikan pahala besar untukmu, menguatkan ketabahanmu, mengampuni orang yang meninggalkanmu"

Innalillahiwainnailaihirojiun. 

Kita dengan ajal ini terlalu dekat. Baik muda atau tua. Persiapkan diri . Semoga Allah mengambil nyawa kita dalam keadaan Allah dan semua orang redha dengan kita. Aamiin.

You Might Also Like

0 comments