Garlic atau Bawang Putih Penawar Darah Tinggi - CIK MIL MILA

Monday, May 8, 2017

Garlic atau Bawang Putih Penawar Darah Tinggi

Mentor saya selalu kata vitamin yang biasa beliau cadangkan untuk masalah darah tinggi ialah Garlic Complex dan Omega Guard. Bila dia selalu sebut, ianya sudah tertanam dalam minda bawah sedar saya. Bila ada yang tanya laju je saya jawab dua vitamin ini. Masa tu tak adalah berapa faham kenapa. 

Hari tu, saya dengar radio IKIM, speaker tu seorang doktor, Pakar Antioksidan Mardi, Dr Suri Roowi
Beliau beritahu bawang putih atau garlic adalah tumbuhan yang sangat baik untuk darah tinggi. 

Anti Darah Tinggi - bawang putih/garlic


Beliau merujuk kepada Journal Medical Plant Research 2013.

Sesiapa yang mengalami masalah darah tinggi. makanlah bawang putih seulas setiap hari selama 12 minggu (3 bulan). In shaa Allah, tekanan darah tinggi boleh menjadi normal.

Apa? Tak boleh makan begitu sahaja? Kalau masak tak boleh kah?

Kalau masak hilang lah allicin dalam bawang putih tu. Tak dapatlah khasiat bawang putih sepenuhnya. Jangan risau, setiap masalah pasti ada jalan atau alternatifnya.

Telan je Garlic Complex

Apa istimewanya Garlic Shaklee dengan lain-lain produk seumpamanya di pasaran?Perbezaan Shaklee:


  • Dibuat dari bawang putih jenis premium, bebas dari racun perosak dan ditanam secara organik di California, USA sewaktu musim panas

  • Dihasilkan secara eksklusif pada suhu bilik tanpa haba untuk memastikan pengekalan 100% Allicin aktif (tidak semua tablet garlic yang dijual dipasaran mengandungi Allicin aktif). Dwi teknologi digunakan untuk mengawal bau garlic.

  • Kajian menunjukkan perisa heranya terhasil dari kombinasi 2 ekstrak herba (Rosemary dan Spearmint). Ianya mengandungi pelbagai vitamin E untuk meningkatkan sebatian aktif garlic dan keberkesanannya di dalam tubuh kita.

  • Setiap 1 tablet membekalkan 500mg ekstrak garlic tulen menyamai dengan seulas garlic segar.


No comments: