Kelebihan Vitamin C Shaklee

4:14 PM

Apa istimewanya Vitamin C Shaklee? Yang ni saya rasa ramai yang tahu tapi tak ramai yang faham. Untuk anda lebih faham jom baca

 1. ‘sustained release’

● Vitamin C Shaklee diformulasi dalam bentuk ‘sustained release’. Boleh refer gambar - tercatat pada label botol

● Bermaksud kandungan vitamin C di dalam tablet ini akan dilepaskan ke dalam badan secara berperingkat-peringkat.

● Sebiji Vitamin C Shaklee mengandungi 500mg vitamin C. Ia akan dilepaskan sedikit sedikit iaitu 100mg untuk setiap jam.

● Sangat bagus kerana vitamin C mudah terhapuskan dalam keadaan tertentu contohnya jika kita stress, berhadapan dengan cuaca panas dll. Maka Vitamin C dalam badan boleh musnah.

● Vitamin C merupakan vitamin larut air.

● Jika terdapat lebihan vitamin C dalam satu-satu masa, badan kita akan bertindak untuk mengeluarkan lebihan ini melalui air kencing. Jadi, dengan formulasi ‘sustained release’ ini, kandungan vitamin C dalam badan dapat dikekalkan secara berterusan.


 
2. Bioflavonoid

● 1 tablet VitAmin C Shaklee, mengandungi 120mg bioflavonoid (lihat gambar) dan 25% bioflavonoid ini diekstrak daripada kulit buah yang juga dikenali sebagai Viatmin C Complex.

● Fungsi vitamin C complex ialah mempunyai kemampuan meningkatkan keberkesanan vitamin C dalam tubuh badan kita serta bertindak sebagai anti-radang, anti-alergi, anti-virus dan juga anti-kanser.

● Nutrien yg terdapat bioflavonoid ini tidak dapat dihasilkan oleh tubuh dan perlu dapatkan dari makanan.

Antara bahan yg boleh menyebabkan bioflavonoid musnah adalah asap rokok! Jadi perokok-perokok  memang memerlukan vit c shaklee ini.

Credit: Group Telegram SPI Rafhanah-Master Jannatul Fadilah

You Might Also Like

0 comments