Happy Mom, Healthy Baby

5:09 PM

Tagline saya ni ada benarnya tau. Happy mom, healthy baby. Kalau ibu hamil sihat, emosi stabil tentulah dia sihat. Bayi dalam kandungan pun in shaa Allah sihat.

Saya makan set hamil ni masa mengandungkan anakanda Sofea. Walaupun terpaksa ke sana ke mari untuk check up tetapi alhamdulillah. Semuanya dipermudahkan. Hb normal, walaupun GDM cuma perlu jaga pemakanan. Rasa bertenaga dan bersemangat.

Ibu di sana kalau hamil jangan ambil mudah ya tentang pemakanan. Ia memberikan kesan kepada kita dan bayi yang dikandung. Susahkan nak ambil makanan seimbang tapi tak mengapa boleh top up dengan vitamin. 

Kenapa mesti pilih set vitamin Shaklee? Sebab ianya memenuhi keperluan ibu hamil dengan lengkap. Selamat, semulajadi dan berkesan. Saya sendiri dan kawan-kawan dah rasa. Berbeza sangat berbanding tak mengambil set hamil Shaklee ini. Apa yang ada dalam set hamil ni?

set hamil, set kehamilan, testimoni set kehamilan, shaklee cyberjaya, shaklee puchong

Vita-Lea 

*Multivitamin yang terbaik dengan zat besi.
*Ia membantu dalam pembentukan sel-sel darah merah.
*Sekiranya ibu mengambil Vita Lea, obimin ataupun iron tablet tidak diperlukan lagi.
*Sebiji Vita Lea memadai untuk dos sehari.
*Vitamin terbaik untuk bacaan Hb yang cantik

B-Complex 

*Mengandungi 8 kumpulan lengkap vitamin B termasuklah asid folik.
*Asid folik dan vitamin B12 membantu pembentukan sel-sel darah merah di dalam badan.
*Jumlah asid folik yang mencukupi dalam diet harian membantu mencegah kecacatan tiub neural.
*Menstabilkan hormon dan memberi ketenangan kepada ibu hamil

Sustained Release Vita-C

*Membantu meningkatkan sistem pertahanan badan
*Berperanan dalam menyokong tulang, gigi dan gusi yang sihat.
*Ia juga membantu dalam penghadaman zat


Ostematrix 

*Ibu hamil memerlukan 1000-1300mg kalsium sehari.
*Mulai trimester kedua bayi akan menarik kalsium ibu untuk pertumbuhannya.
*Ostematrix mengandungi bukan sahaja kalsium malah Magnesium dan Vitamin D.
*Vitamin D berfungsi untuk meningkatkan penyerapan kalsium dan fosforus untuk meninggikan tulang dan kerangka.
*Pengambilan Ostematrix juga untuk menguatkan dalam pembentukan tulang dan gigi bayi yang sihat. 
*Pengambilannya juga boleh mengurangkan sakit pinggang , sakit belakang , kebas-kebas atau kekejangan ibu hamil.


Omega Guard 

*Omega Guard mengandungi asid lemak Omega 3 yang termasuk di dalamnya DHA dan EPA yang mana ia boleh menggalakkan perkembangan otak, sistem saraf dan fungsi mata bayi.
*Penting juga untuk antibodi bayi sejak dalam alam rahim lagi.

***Omega guard tidak digalakkan untuk trimester pertama.


Energizing Soy Protein (ESP)

*Ia adalah protein yang mengandungi banyak kelebihan kepada ibu dan anak yang dikandung.
*Protein penting untuk membina dan memperbaharui sel-sel tisu dan hormon dalam tubuh, untuk pembentukan kuku, rambut dan kulit.
*Protein adalah makanan sel. Sel yang sihat membentuk tubuh badan yang sihat.
*Memberikan tenaga segera kepada ibu, mencantikkan kulit ibu dan bayi dalam kandungan.

Kalau nak order Shaklee atau nak jana pendapatan sampingan pun boleh je PM saya ok.

You Might Also Like

0 comments